La tribuna

El Corporate Finance

És un servei d’assessoria qualificada a nivell financer, econòmic i estratègic

Creat:

Actualitzat:

La pràctica del Corporate Finance és aquell servei destinat a aconseguir finançament o reestructurar el finançament d’una empresa i potenciar el valor dels accionistes o propietaris de les empreses mitjançant la captació de recursos per capitalitzar-la.

Consisteix a donar un servei d’assessoria qualificada a nivell financer, econòmic i estratègic.

Cal afegir aquí totes les mesures per a projectes empresarials que algunes vegades no poden o no volen ser assumides per la banca tradicional.

El Corporate Finance optimitza les relacions amb les entitats financeres convencionals i dona noves vies de finançament per a tota mena de projectes, ja sigui per a projectes d’expansió o de re-posicionament del nostre actiu hoteler, així com reestructurar financerament la nostra empresa per tal de reduir els costos financers i optimitzar les obligacions financeres.

Les petites i mitjanes empreses fan ús del servei del Corporate Finance per tal de tenir múscul per guanyar competitivitat i poder competir en millors condicions, créixer i mirar d’internacionalitzar la seva activitat.

Actualment a Europa s’està produint un fenomen de desbancarització o desintermediació del sistema financer arribant nous stakeholders en la indústria com són els Fons d’inversió de Crèdit i Alternatius, Family Offices, Fons de Capital Risc i altres que sens dubte aportaran noves solucions creatives complementàries a la banca tradicional.

El Corporate Finance és útil en la valoració d’empreses, finançament de projectes d’inversió i actius, compravenda d’empreses, operacions financeres pont (bridge), finançament de circulant, reestructuració financera, etc.

La pràctica del Corporate Finance ens pot ajudar a finançar l’empresa amb l’entrada de capital d’un soci inversor, financer o industrial, obtenint finançament corporatiu extern.

Tot i que la banca tradicional en aquest cas ofereix solucions, a vegades es troba limitada per temes normatius per a fer projectes de caire nacionals o internacionals, o bé les empreses ja tenen esgotats els seus límits de risc. Un cop arribats aquí el finançament complementari a través d’operadors alternatius obre el ventall d’oportunitats i a la vegada aporta solucions amb major flexibilitat i, com dèiem, creativitat.

En el cas de la recerca de nou finançament i posteriorment la reestructuració del deute, s’ha necessitat amb més intensitat en la rama d’activitat turística després de 2 anys de pandèmia per la Covid-19.

Caldrà calibrar molt finament el quadre de riscos incorporant la vigilància i solvència dels nostres proveïdors, arrendataris, el risc de tipus d’interès i els escenaris contemplats en el nostre pla de negoci, establint projeccions més realistes atenent a les previsions contractives de l’economia.

Cal avançar-se a aquesta situació i aquí és on des de Horwath HTL, com a empresa experta del sector turístic i amb un fort component especialista en la pràctica del Corporate Finance, oferim solucions per a totes aquestes situacions.

* Miquel Jolis, Consultor a Horwath Htl Andorra

tracking