x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

Ecomerdes i altres atraccions

Actualitzada 14/07/2022 a les 06:11
Fa uns dies vam saber de la intenció del comú d’Encamp de construir un EcoParc a Pardines i Engolasters amb (i cito textualment) una passarel·la de vidre transparent, càpsules de pedal (no em preguntin, jo tampoc sé què són), una tirolina, una torre-mirador de fusta i llums al llac d’Engolasters i als arbres del voltant. Si em permeten, això té molt de parc (de parc temàtic, concretament) i poc d’eco si ens referim a ecològic. El conseller responsable va dir que la proposta guanyadora s’havia elegit perquè era la que més s’ajustava amb el respecte i l’impacte en l’entorn mediambiental... És dir, que segons el comú encampadà, posar una tirolina, fonts de colors en un llac o llumetes als arbres és respectuós mediambientalment, i fer-ho perquè hi vagi més gent a visitar-ho (fins a la saturació) és d’allò més ecològic, o “eco” per ser més modern i greenwashing. De vegades no sé si als ciutadans ens prenen per rucs o si són alguns polítics els que necessiten instal·lar-se més llumetes per no fer el ridícul, però sigui com sigui cal dir prou a la megalomania que s’ha instal·lat entre la classe política andorrana i que té com a únic objectiu carregar-se l’entorn natural i la muntanya. Ja n’hi ha prou de ponts penjants, miradors, tirolines, tobogans, parcs aquàtics, piragües, ràftings, telecabines, heliports, aeroports i totes les eco i no tan ecomerdes que se’ls acudeixen en una nit de mal dormir. Prou! A veure si som capaços d’entendre d’una vegada per totes que el principal atractiu turístic del nostre país és el paisatge i l’entorn sense atraccions innecessàries, cuidat i respectuós amb la fauna i la flora que també hi viu. Cal canviar de model ja.
  • #11 ROSSEND benabarre
    (15/07/22 11:33)

    Decadència de l'Imperi romà

    Respondre
  • #10 Llençament d'infants
    (14/07/22 23:26)

    L'exemple més trist de les tirolines és veure com alguns pares "machotes" projecten els cossos dels seus fills a la màxima velocitat i alçada possible.
    I això a 2 metres de la façana d'una casa habitada...

    Respondre
  • #9 Prou Ecomerdes i més responsabilitat
    (14/07/22 18:46)

    Els beneficiats d'aquestes ecomerdes són pocs i els perjudicats són molta gent del país que aviat no tindrem llocs on anar a passejar o fer esport amb certa tranquilitat.

    Respondre
  • #8 Encampada
    (14/07/22 18:19)

    Doncs si una ecomerda més.
    Han calculat el cost de restitució del medi? I si no funciona el fantasyparc aquest, qui el desmuntarà? Com sempre a pagar la padrina que és de tots!
    Pobrets els usuaris de la carretera d Engolasters.....

    Respondre
  • #7 Canvi de model
    (14/07/22 12:04)

    Andorra ha d'invertir en innovació, tecnologia i recerca científica.
    Això és tenir visió de futur.
    Seguir fent grans decorats turístics només portarà una massificació insostenible.

    Respondre
  • #6 Xavier
    (14/07/22 11:04)

    Model de país va dir..
    No s'estan equivocant, el problema es que no tenen un model de pais, i no hi ha hagut mai aquest model. L'unic paradigma que ha imperat es el de beneficiar als de sempre, i per mantenir això tot és vàlid.

    Respondre
  • #5 Canovas
    (14/07/22 08:06)

    Josepmaria va dir..
    Però si son quatre niños fresa amb ganes de tocar poder…

    Respecte al article… a la meitat de la població se la sua tot, i a l'altre, realment no li importa el que passi. Els politics ho saben i ho aprofiten per a posar-se les botes.
    Jo preferiria que es quedessin els quartos i ens ho deixessin tal cual.

    Respondre
  • #4 Dissonància
    (14/07/22 07:43)

    No hi ha cap performance (destros de la natura) que no porti el segell "eco o sostenible", així és la neolengua, la humanitat necessita inventar paraules noves per poder fer-hi el contrari del que signifiquen sense fer saltar les alarmes.

    Respondre
  • #3 Josepmaria
    (14/07/22 07:38)

    Que arribin els de Concòrdia!

    Respondre
  • #2 Model de país
    (14/07/22 07:26)

    Aquesta classe política s'està equivocant amb el model de país, tenim un país petit, i masses vegades s'obliden d'això, no estem a França o Espanya, estem desfigurat el país en pro d'un turisme de masses que no es el que ha de correspondre a Andorra i ho acabarem pagant aviat que tart.

    Respondre
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts