Creat:

Actualitzat:

L’habitatge és un dels principals problemes d’Escaldes-Engordany i de tot el país. Per tant, tota iniciativa per pal·liar-ho és una bona notícia. En aquest sentit, els consellers demòcrates del comú escaldenc celebrem la iniciativa de la majoria d’impulsar un projecte de pisos socials a l’avinguda del Pessebre. De fet, és un projecte que Demòcrates portàvem al programa electoral.

Ara bé, també creiem que començar-lo aquest estiu, dos anys i mig després de l’inici del mandat, és anar tard. Si l’haguessin impulsat només començar ja estaria molt avançat o, fins i tot, a punt de finalitzar. A més, s’hauria pogut desenvolupar a uns costos inferiors, tenint en compte l’actual encariment de preus a la construcció.

De fet, considerem que valorar l’execució de l’obra en 7,2 milions d’euros no és realista per part de la majoria, com tampoc ho és preveure un termini d’execució de 14 mesos. Tot apunta que el projecte no veurà la llum aquest mandat. A més, la majoria ha fet tot el treball sobre el plec de bases sense deixar-nos-hi participar ni poder fer aportacions.

Paral·lelament, considerem que el règim de gestió escollit, la concessió privada, no és el més idoni per al projecte. Un privat buscarà evidentment rendibilitat per recuperar la inversió feta a l’immoble, fet que pot suposar un allargament de la concessió més enllà del desitjat o un encariment dels lloguers, que obligui el comú a compensar i destinar-hi més diners perquè els pisos realment tinguin un preu social.

Per aquest motiu, demanem a la majoria que no perdi l’oportunitat de tornar a parlar amb el Govern i opti per sumar-se a la política nacional d’habitatge. Que no vagi per lliure, perquè va en perjudici de la parròquia. Per una banda, perquè pot suposar més despesa pública i, per l’altra, perquè correm el risc que el Govern inverteixi a tot el país, però no a Escaldes-Engordany perquè no ha estat facilitador.

Davant grans problemes socials, les administracions han de treballar conjuntament perquè l’interès públic i els diners públics arribin el més ràpid possible als nostres ciutadans. Malgrat que comuns i Govern puguin no ser del mateix color polític.

* Miquel Aleix, Conseller de DA al comú d’Escaldes

tracking