Creat:

Actualitzat:

Sant Lluc ens ha agrupat tres possibles vocacions a esdevenir deixebles de Jesús. Les llegim avui en la que podríem anomenar la segona part de l’evangeli d’aquest diumenge. En un primer moment l’evangelista ens narra com Jesús no és ben rebut en un poblet de samaritans perquè Ell s’encamina cap a Jerusalem amb la reacció desafortunada i inapropiada dels seus deixebles. Després ens recull el diàleg del Senyor amb aquestes tres persones amb ganes de seguir-lo, però fa tota la impressió que es quedà tan sols en un desig per les condicions que s’estableixen en cada diàleg i perquè l’evangelista tampoc ens ofereix cap més informació sobre les seves decisions.

Les tres condicions de Jesús estan marcades per la radicalitat i l’exigència en el seu seguiment. Potser ens sentim més còmodes amb la resposta d’Elies a Eliseu (en la lectura del primer llibre dels Reis) tot permetent-li d’anar a casa seva, acomiadar-se dels pares, posar les coses en ordre abans de començar a seguir al profeta Elies. Ens sorprèn la resposta de Jesús "deixa que els morts enterrin els seus morts" a aquell que li demana d’anar primer a casa seva tot manifestant-li que el seguirà després d’enterrar els seus pares. El Senyor és exigent però això no li resta gens d’humanitat.

Amb aquesta resposta no està suprimint el quart manament de la Llei de Déu que mana d’honrar el pare i la mare sinó que vol subratllar, amb força, el lloc absolut i la preferència que el Regne de Déu ha d’ocupar en la vida de tot deixeble. Per això li diu: "i tu vés a anunciar el Regne de Déu". Aquesta és la finalitat. Les condicions i exigències estan en funció d’aquesta tasca a realitzar, d’aquesta fita a assolir.

Els nous mossens Jerrick Banzuela i Àlex Vargas, ordenats de preveres el dia de Sant Joan a la catedral de la Seu d’Urgell, també van escoltar un dia la invitació del Senyor: "vine amb mi", com la sentiren també els tres possibles deixebles de l’evangeli. Ells dos hi han respost amb generositat, amb fe i amb confiança en Déu, desitjant que l’anunci i la vivència de l’Evangeli sigui fonamental en les seves vides, lliurades al servei de les comunitats cristianes.

Mn. Jerrick, nascut a les Filipines i ben conegut a la parròquia de Sant Julià de Lòria, ha estat destinat com a vicari a la parròquia de Santa Maria de Balaguer, i Mn. Àlex, que és nascut a Colòmbia, és el nou vicari parroquial d’Encamp i d’Escaldes-Engordany. Així doncs, els fem arribar la nostra enhorabona i preguem perquè Déu dugui a terme aquesta obra bona que Ell ha començat en ells.

tracking