Creat:

Actualitzat:

Amb l’arribada del bon temps es dona el tret de sortida al calendari d’activitats esportives i culturals de l’estiu. Després de dos anys de pandèmia recuperarem les programacions completes a totes les parròquies. Hem deixat enrere les restriccions d’aforaments i les mesures sanitàries, malgrat que la covid no ha desaparegut. Amb la recuperació de la normalitat s’han reprogramat tots els actes habituals, i amb ells les inevitables aglomeracions. La Spartan Race Andorra, el Jambo o la Nit de la candela són alguns dels actes multitudinaris que ja han encetat els calendaris de l’estiu. S’han retrobat les il·lusions, les emocions, i tot sembla anar sobre rodes. Un aspecte important a destacar és que seguim sense cap conseqüència sanitària.

Durant la pandèmia es qüestionava si canviaríem els nostres hàbits, si seríem capaços de tornar a estar junts en espais reduïts, si tornaríem a veure multitud de gent. L’inici de la temporada ja ens està demostrant que les ganes de retrobar-nos, de divertir-nos i de passar-ho bé ens han fet deixar enrere el temor d’estar junts.

Ara encarem les festes majors, els actes per excel·lència de l’estiu on els joves tenen molt protagonisme. Durant la pandèmia aquests han patit els tancaments de les discoteques, han estat privats de moltes opcions d’oci i ara tenen moltes ganes de gresca. Alguns voldran recuperar el temps perdut, altres simplement descobriran unes festes que encara no han viscut. Sigui com sigui, el comportament de tots ells és imprevisible en aquesta nova etapa de festes. Tots recordarem que algunes festes majors prepandèmiques van estar marcades per certs actes incívics. Les properes festes seran una oportunitat per veure si hem après alguna cosa durant la pandèmia. Seran un nou repte per deixar enrere aquelles actuacions minoritàries i lamentables, i començar una nova etapa de celebracions plenes de diversió amb responsabilitat i civisme.

tracking