Les set claus

Dia de la Victòria

La victòria va ser per l’esforç colossal de tots els ciutadans de l’URSS

Creat:

Actualitzat:

Vaig llegir l’article del cònsol honorari d’Ucraïna al Principat d’Andorra, Antoni Zorzano, publicat al Diari d’Andorra el dia 9 de maig passat, en el qual, amb esperit de revisionisme històric, es va permetre especular quin dels dos pobles –rus o ucraïnès– va fer una major contribució a la derrota de les tropes nazis.

Vull recordar al senyor cònsol que la Victòria va ser el resultat de l’esforç colossal de tots els ciutadans de l’URSS i pertany d’igual manera a totes les antigues repúbliques soviètiques, els fills i filles de les quals van lluitar contra l’enemic al front i van treballar a la rereguarda.

Malauradament, les actuals autoritats de Kíev estan deixant deliberadament la victòria comuna en l’oblit. Respecten més els col·laboradors i traïdors que els interessos de la seva pròpia gent. El més espantós és que el flirteig amb el neonazisme a Ucraïna va anar acompanyat d’una política punitiva cap a la població del Donbass.

La història va pronunciar el seu veredicte sobre els nazis i els seus còmplices l’any 1945. Als seguidors actuals de la ideologia misantròpica del nazisme també els espera una retribució justa.

* Narcís Socias Tomàs, Cònsol honorari de la Federació de Rússia a Andorra

tracking