Creat:

Actualitzat:

Diumenge passat, amb la “mar endins”, la barca dels seguidors de Jesús es posava en moviment. La confiança en Jesús no solament és saludable o aconsellable... és imprescindible si el volem seguir.

Hi ha tants programes! Existeixen tantes iniciatives en les quals perdre el temps! Ens aborden tantes ofertes! Al llegir el programa de Jesús (les seves benaurances) resulta difícil i, fins i tot incomprensible i dur per a la nostra oïda.

Des de quan els pobres són posseïdors d’un Regne? Que la fam ens saciarà? Que es pot somriure encara estant per dins trencats o plorant? Que cal aguantar tants atacs i crítiques pel simple fet de ser cristià? No ens demana massa el Senyor?

És difícil agafar l’ona o sintonitzar amb aquest “rar” programa d’actuació de Jesús i romandre assegut, sense cap interrogant, enfront d’ell. Preferim fer “zàping” de Jesús. És a dir; passar per alt certs aspectes que ens poden comprometre. O fins i tot, quedar-nos amb aquelles imatges d'un Jesús idíl·lic, melós, tendre, “d’estampeta” però poc interpel·lant per a la nostra vida. Això és bo per a la nostra fe? Per descomptat jo crec que no.

La seva Resurrecció, que ens porta la nostra, ens endinsa a meditar i reflexionar amb aquests quatre camins per a ser feliços. Perquè les vies de la pobresa, la fam, les llàgrimes o la persecució, mirades a la llum de la fe, es converteixen en font de felicitat. O dit d’una altra manera; Déu al final de tot això ens espera amb els braços oberts. Sembla com si, el Senyor, ens estigués enviant una targeta de felicitació amb quatre frases però amb un mateix desig: felicitats, si…! Feliços sou, si.!

El programa de Jesús no necessita sales especials de projecció o de singulars mesures acústiques. És, en el cor i amb les actituds de cada persona, on es desenvolupa, es veu i es realitzen aquests punts que, el Senyor, ens posa en la pantalla de la nostra vida perquè, aquesta vida, l’assaonem de moments de pau, de felicitat, de realització personal, de justícia o de solidaritat.

tracking