Creat:

Actualitzat:

Hem arribat al 2022 i ja venen nous propòsits. Sempre sentim els mateixos: anar al gimnàs, fer alguna dieta per baixar els torrons, llegir més i un llarg etcètera de propòsits que l’any anterior no es van realitzar. Malgrat que tots tenim els nostres motius per desitjar allò que volem, l’any nou també té lloc per a intencions d’un altre àmbit.

En el polític també passa el mateix. A diferència dels objectius marcats per les institucions públiques, ja que en els pressupostos queda clara la intenció per a l'any vinent, els partits polítics també tenen l’obligació de marcar-se nous propòsits.

Això és precisament el que ha fet Liberals. La nova executiva té un full de ruta clar per aquest any que acabem d’encetar. Primer, els llaços internacionals que segueixen sent una prioritat per a nosaltres, i encara més en el marc de l’acord d’associació. Això és important perquè la presidència francesa de la UE, que durarà fins al juny, ens dona la confiança perquè el dossier d’Andorra agafi l’embranzida necessària. El propòsit és fer avançar les negociacions deixant palesos els nostres interessos. En segon lloc hi ha l’habitatge, que continua sent una espasa de Dàmocles, tant per a nosaltres com per als països veïns. La necessitat de tenir habitatges a preu assequible és una lluita en què hi hem d’emprar tots els esforços fins a solucionar-ho. Finalment, la proximitat amb la gent. La pandèmia ens ha suposat un trasbals en molts àmbits que ha creat certs conflictes socials. Ara és el moment de reforçar les relacions amb la ciutadania, acostant-nos als nostres conciutadans, per escoltar-los i aportar solucions als seus neguits. Hem de vetllar per una millor cohesió social com sempre hem fet.

La nostra societat s’ha d’enfrontar a problemes reals que s’han anat agreujant per la pandèmia. Des de Liberals ja treballem per aportar solucions immediates, ja que no es poden deixar pels propòsits de l’any vinent.

*Josep Fusté Badana, Secretari d’organització de Liberals

tracking