Creat:

Actualitzat:

El darrer informe de projeccions de població del departament d’estadística de Govern, preveu un increment de la població que superaria els 83.000 habitants l’any 2030, en l’escenari més baix. És difícil encertar la població que hi haurà d’aquí a uns anys, però si més no, la xifra va augmentant des de fa una dècada i res fa preveure que la tendència variï. Una altra de les conclusions de l’informe és la previsió de l’augment de la població major de 65 anys i la disminució dels habitants menors de 15 anys. En definitiva, segueix invertint-se la piràmide de població.

L’augment de la població i l’envelliment d’aquesta no afavoreix la resolució de problemàtiques importants que pateix el nostre país. D’una banda, tenim el gran problema de les pensions, sense obviar les afectacions de l’envelliment de la població sobre la branca sanitària. Per altra part, si l’augment del nombre d’habitants segueix el ritme actual sense una millora substancial de l’oferta de l’habitatge, aquesta actual problemàtica podria complicar-se. També tenim altres qüestions més pragmàtiques, i no per això menys considerables, com poden ser la mobilitat. La nostra xarxa viària presenta certs punts conflictius i s’evidencia una manca de places d’estacionament en certes èpoques de l’any. Malgrat els esforços per part de les administracions per fomentar el transport públic, l’ús del vehicle privat segueix sent majoritari. L’augment de la població podria comportar un increment del nombre de vehicles a les carreteres, amb els corresponents efectes.

Les conseqüències d’un augment significatiu de la població per a un país van molt més enllà de les que he pogut enunciar i van en detriment del benestar de les persones. Aquest informe ens ha de recordar que el país necessita resoldre unes qüestions importants i prioritàries que es podrien agreujar si la projecció de creixement es compleix, i anticipar-se a d’altres que probablement se sumaran.

tracking