Creat:

Actualitzat:

Ja som aquí, ja hem tornat. Si aquest any has pogut fer uns dies de vacances i no ets dels que marxen de vacances però estan desitjant que passin els dies ràpidament per tornar a treballar, segurament els primers dies et serà una mica més difícil estar concentrat o ser igual de productiu que abans de marxar.

Efectivament, els primers dies són una mica complicats. Sembla que et falta energia i t’envaeix un sentiment de tristesa que et fa replantejar-te si hauries de canviar de feina, apuntar-te a classes d’anglès, comprar la història de la Segona Guerra Mundial en fascicles o fer el camí de Santiago en bici, que sempre ho has tingut en ment però mai trobes el moment.

Però no cal fustigar-se o emprenyar-se amb un mateix, és del tot normal que el cos trigui uns dies a tornar a acostumar-se a la rutina, a l’estrès i als reptes diaris de la feina. Tot acaba passant, ja ho saps d’altres anys.

Allò important és ser sempre positiu, mai negatiu, com diria Louis van Gaal. Intentar apreciar tot el que tenim, que no sempre és senzill en un món on sembla que sempre has de buscar més. Si reflexiones uns minuts sobre què és el que tens i què és el que et manca o t’agradaria aconseguir, t’adonaràs que és molt més el que posseeixes i que potser no estàs gaudint del que ja tens. El present, l’ara, viure el moment, gaudir de cada instant, de les coses més simples que ens envolten cada dia.

Si tot i això no et convenç perquè passes una mica de filosofia emocional i necessites algun incentiu més, pots començar a planejar les vacances de l’any que ve, que tot arribarà. Un consell? Valora que tens una feina que et permet fer vacances, baixa una mica el ritme els primers dies, escolta bona música i fes un vermut en bona companyia, perquè amb una bona xerrada tot es veu d’un altre color.

tracking