x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Pas endavant!

Actualitzada 21/08/2021 a les 06:13
En cap cas voldria centrar una crítica en l’orientació comercial que es va dirigir al Pas de la Casa a mitjans del segle XX, eren temps de guerres europees que donaven un sentit al fet que el petit poble andorrà, fronterer amb França, fos un oasi de tota mena de productes oferts al Vell Continent.

Des de fa uns anys, ningú dubta que el Pas de la Casa està obsolet, “muere lentamente”, com deia Pablo Neruda. És una imatge d’entrada a Andorra que no la volem ni ens fa justícia del país tan meravellós que els visitants es trobaran si s’endinsen a l’interior del país pirinenc.

Algú ha de fer un Pas endavant, els primers els polítics, Comú i Govern han de capgirar l’statu quo actual implementant per exemple zones de vianants amb tocs de fusta i pedra que donin un ambient rústic i amable als carrers, limitació i adequació dels rètols de comerços, nova orientació de les façanes dels edificis, prohibició de les exposicions de productes al bell mig del carrer, tot això i més amanit amb ajudes als privats que se sumin a realitzar aquests canvis.

Si els polítics fan un Pas endavant, de ben segur que els privats invertiran i seguiran el corrent de canvi. L’objectiu hauria de ser el life style de Chamonix o Courchevel, amb la complicitat del potencial de visitants de la comarca veïna de la Cerdanya.

L’estació d’esquí Grandvalira ha aconseguit de mans de privats i Comú encampadà un domini esquiable d’alta qualitat; seria just que el Pas de la Casa estigués a l’altura que es mereix Grandvalira. I es pot, clar que es pot, només cal mirar el poble següent, que sí que està fent aquest canvi, Soldeu. Impulsat per la tan criticada plataforma, és el precursor del que ha de ser i serà el Pas de la Casa. Hotels i restaurants de qualitat s’han instal·lat a Soldeu per quedar-s’hi. I si escollim un “ja m’està bé!”, ja ho sabeu, continuem menjant-nos la vaca, perquè de llet ja fa temps que no en raja.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts