x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
PARAULA I VIDA

L'Assumpció: La Pasqua de Maria

Actualitzada 15/08/2021 a les 06:13
Molts pobles celebren la Festa Major aquests dies. També nosaltres, els cristians, estem de festa en contemplar i festejar el triomf final de la nostra Mare, Maria Santíssima, enduta en cos i ànima al cel.

Maria, Assumpta al cel, fou proclamada com a dogma de fe, com a veritat que s’ha de creure, pel papa Pius XIIè, el dia 1 de novembre de 1950, per la Butlla “Munificientissimus Deus”.

Els textos bíblics sobre la Verge acaben amb la Pentecosta (Act 1,13-14). Ella culmina allí el seu camí de creient, de figura i principi de l'Església. Però la tradició cristiana sobre la Verge ha esta molt viva des de sempre, al llar dels temps. S'ha parlat del misteri de Maria que s'expressa del tot en la seva mort i en la seva pasqua, és a dir, en la seva resurrecció i assumpció al cel, des d'on intercedix pels homes, germans del seu Fill Jesucrist.

La tradició cristiana ha estat abundant en textos apòcrifs (és a dir: no oficials, però molt importants) sobre la Dormició i l'Assumpció de la Verge Maria. Els més notables i sovint més citats, són “La Dormició de Maria” i “El Tránsit de la Mare de Déu”.

També ha inspirat creacions artístiques populars com: El Misteri de la Selva del Camp a Tarragona (s. XIV), de la catedral de València (s. XV) o el Misteri d'Elx. En aquestes representacions es canta la grandesa de Déu que ha integrat Maria, Mare de Jesús, en el triomf pasqual del seu Fill. D'aquesta manera el dogma de Crist s'amplia i es converteix en dogma de Maria: acabat el curs de la seva vida, ella mor, però Déu la ressuscita i l'eleva amb el seu Fill Jesús en cos i ànima a la glòria del cel.

Amb ella és ja tota la Humanitat que ha triomfat i és la vida que venç la mort. L'Assumpció és com una ampliació de la gran Ascensió de Jesús: amb la Mare del Messies salvador comencem a pujar tots cap a la Glòria. La vida esdevé camí d'esperança joiosa.

Aquest dogma és la festa, signe d'identitat i de celebració per a l'Església, tal com els fidels cristians han sabut festejar des de sempre: la Pasqua de Maria.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts