Creat:

Actualitzat:

El Partit Comunista Xinès ha establert la seva prioritat per a la nova era: reforçar el control ideològic sobre la seva població. Aquest mes, el partit ha publicat una nova pauta sobre el treball ideològic i polític dirigida a tota la societat.

Sota la direcció del president Xi Jinping, el partit ha llançat la seva repressió ideològica més dura des del president Mao Zedong. Mao va crear un culte al voltant de la seva persona fins a la seva mort, el 1976, i va introduir el col·lectivisme i el govern del partit únic a la Xina. Xi, ara, fa el mateix que Mao, va advertir repetidament contra la pluralitat del pensament i promou un nacionalisme agressiu, mentre reprimeix els acadèmics, la premsa, les minories i ara fins i tot les elits empresarials com s’ha pogut veure al llarg d’aquest any en contra d’empreses com Alibaba i Tencent, i ara, també aquesta setmana, empreses lligades al sector del gaming i de l’educació.

Tot i haver silenciat gairebé totes les formes de dissidència, el partit sembla determinat a aconseguir que tots els segments de la societat adoptin les directrius de Xi com a única manera acceptable de fer negocis i de viure.

El que passa a la Xina hauria de ser un toc d’atenció per a les nostres democràcies. Més que mai, veiem la necessitat de lluitar per la democràcia i la pluralitat de pensaments. Ara, a Andorra, hem d’incentivar els més joves que s’involucrin més en la política i aportin idees noves. Potser el Parlament hauria d’introduir referèndums sobre algunes de les grans qüestions a les quals s’enfronta el país? Potser ara és el moment que els residents estrangers, que representen una part important de la població, estiguin convidats a participar en aquests referèndums? Hi ha molt a discutir i debatre... Com a mínim, continuem fent-ho i siguem implicats en la política de les nostres nacions sabent que és un dret en extinció en molts països i que molts països s’han apropiat de la pandèmia per retallar llibertats.

tracking