Les set claus

Més àgils

“El futur serà digital o no serà.” No hi puc estar més d’acord

Creat:

Actualitzat:

Darrerament s’ha posat de moda el mot àgil. Molt sovint es fa servir per definir la capacitat d’algú per donar resposta a un problema, tot i que la definició que recull el diccionari només fa referència a la capacitat de moure’s d’una persona o articulació. Ser àgil vol dir moure’s amb facilitat i rapidesa. Precisament, aquests són els adjectius que millor defineixen l’objectiu de Liberals per aconseguir una Administració més àgil. Que sigui més ràpida i que alhora aquests moviments siguin més fàcils.

Des de l’arribada de Jordi Gallardo al ministeri de Presidència, Economia i Empresa, s’han impulsat un seguit de millores de processos interns que han propiciat una reducció dràstica en els terminis per obrir una empresa. S’ha passat de 239 dies a 98. Continuem estant lluny de l’objectiu final, però les dades actuals comencen a ser competitives en l’àmbit internacional.

Un altre dels punts en els quals s’està incidint per guanyar agilitat és agrupar tràmits. Que diverses gestions es puguin fer simultàniament i no per separat simplifica la vida a la ciutadania i redueix els costos econòmics i les pèrdues de temps.

Agilitzar l’administració és un objectiu prioritari de Liberals, de fet, Judith Pallarés ha establert les bases de la digitalització, que permetrà ser més ràpids, eficients i donar millor servei als ciutadans. Una aposta clara que també serà un revulsiu econòmic, una administració àgil, no només garanteix una millor atenció al ciutadà, sinó que propicia el creixement econòmic permetent l’obertura de negocis de forma més ràpida o que els ja existents puguin créixer sense haver d’esperar durant mesos noves autoritzacions o ampliacions.

Segur que han escoltat la frase “el futur serà digital o no serà”. No puc estar més d’acord amb aquesta afirmació, però en el cas de l’administració no només ha de ser digital sinó també eficient, ràpida, sostenible, àgil i que faciliti la vida als administrats.

tracking