Creat:

Actualitzat:

El prestigiós professor de la Universitat d’Stanford David M. Kelley va dir: “Equivoca’t de pressa, triomfa abans.”

El fracàs és una petita part del procés que et porta a l’èxit. És un ingredient imprescindible per assolir qualsevol fita important. Les primeres empreses del món, les de més èxit, han tingut més fracassos que les altres. Les persones de més èxit del món han tingut més fracassos que les normals. Thomas A. Edison va fabricar més de cent bombetes abans no va encendre la primera. Equivocar-se i fallar és conseqüència de l’acció, del moviment.

No som perfectes, i encara que ho sabem, en alguns aspectes de la nostra vida ens fa por cometre errors perquè pensem que estem demostrant la nostra ineficàcia. Tots en algun moment hem fracassat, el cas està en el fet que no tots enfrontem aquesta situació de la mateixa manera. Sentiments com l’enuig, la frustració i la por són els que comunament ens envaeixen quan ens equivoquem, però hi ha persones que en lloc de lamentar-se decideixen aprofitar l’experiència per aprendre i tirar endavant. Els fracassos ens ensenyen, ens fan més savis, més forts i més resistents en la mesura que siguem capaços de donar-nos l’oportunitat d’arribar a entendre una mica més sobre la naturalesa del que ha passat. El fracàs ben aprofitat pot conduir-nos a realitzar els ajustos necessaris amb vista a millorar.

No pots guanyar sense sortir del refugi i córrer certs riscos calculats. Massa gent viu dia a dia una vida de port conegut. Les mateixes activitats, les mateixes rutines, el mateix destí. Rarament trobarem algú plenament feliç vivint d’aquesta forma. Pablo Neruda va escriure una frase dilapidant: “El triomf de l’autèntic home sorgeix de les cendres de l’error.”

Per tant, endavant. Planteja’t cada dia com pots canviar la teva vida. Imagina, inventa, impulsa, promou. T’equivocaràs? És probable. Però no conec cap joc en el qual puguis guanyar si no hi jugues.

tracking