Creat:

Actualitzat:

Dimecres es van complir dos anys de les eleccions generals i és un bon moment per fer balanç de l’acció del Govern tripartit de dretes.

En primer lloc cal dir que evidentment la pandèmia provocada per la Covid-19 no ha ajudat el Govern d’Andorra, com tampoc ho ha fet amb cap govern del món; així i tot, hi ha hagut governs que han sabut gestionar molt millor la crisi provocada per la pandèmia. Així, per exemple, Andorra ha estat un dels països més castigats epidemiològicament parlant, tenint taxes d’infectats i també de defuncions per cada cent mil habitants de les més altes del món; hem estat i estem en un dels darrers països d’Europa a rebre el vaccí; seguidament es pot parlar dels efectes devastadors que està tenint per al nostre teixit productiu la inacció internacional i la manca d’interlocució del nostre Govern particularment, encara que no únicament en la gestió de la frontera del sud i el desconcert i descrèdit que tot plegat està ocasionant.

He volgut posar només tres exemples de la deficient gestió de la pandèmia que el Govern Espot-Gallardo està duent a terme; quant a les mesures econòmiques i de suport al teixit empresarial no podem oblidar ni deixar de remarcar el caràcter desigual amb què s’estan atorgant, i els desequilibris que ocasionen, per exemple, en el cas dels autònoms, els grans oblidats en la gestió de la crisi de la Covid.

Covid-19 a part, el Govern Espot-Gallardo és un Govern continuista dels governs Forné, Pintat i Martí. La característica de tots aquells governs i del Govern actual és que sempre han mirat a curt termini per raons electoralistes, en detriment de la mirada llarga i de preparar el nostre país per als reptes que puguin venir en un futur, i per a un país que no expulsi els seus joves perquè aquest no està dotat ni de les infraestructures ni dels mecanismes ni de les polítiques públiques i econòmiques que els permetrien seguir vivint al país que els ha vist néixer.

En resum, el balanç d’aquests dos anys de Govern Espot-Gallardo és decebedor; la realitat ens ha posat al davant un mirall que ha evidenciat que les polítiques que els governs de dretes han impulsat durant tots aquests anys i que volen seguir impulsant no van precisament en la bona direcció.

tracking