Creat:

Actualitzat:

En sou coneixedors que l’estudi actuarial de la CASS dictamina que l’any 2024 el pagament de les pensions superarà els ingressos per les cotitzacions i que l’any 2038 de jubilació s’esgotaran completament les reserves existents?

Podeu arribar a pensar què passaria si el tema es deixa en un calaix i no existeix la valentia d’afrontar-lo?

Segur que ja us heu fet a la idea de la gravetat de l’assumpte.

És evident que seria la fi de l’Estat del benestar, ja que no podria garantir una vida digna dels nostres padrins.

El sistema de pensions actual és insostenible i, per aquest motiu, els grups parlamentaris de la majoria han entrat a tràmit parlamentari una proposta d’acord per al foment d’un pacte d’Estat per la sostenibilitat de les pensions de la CASS. La voluntat és assolir un consens entre totes les forces polítiques per poder revertir la problemàtica existent, sense por, de manera imminent.

És indispensable actuar sense dilacions, de manera conjunta, sense polititzar les accions, amb una finalitat comuna pel bé del nostre país. Per aconseguir-ho, el pacte d’Estat tindrà la missió i el compromís de desenvolupar les mesures que cal portar a terme mitjançant la creació d’una comissió d’estudi del Consell General formada per membres de la comissió de Finances i Pressupost, ministres competents en la matèria, representants de la CASS i dels sectors econòmics i socials més implicats i afectats per la sostenibilitat de les pensions.

La comissió farà l’estudi de la situació i establirà tant les mesures que cal portar a terme com el seu termini d’implantació. Aquest dictamen serà debatut al ple del Consell General i, a partir d’aquell moment, els grups de treball creats a l’efecte faran les propostes concretes d’ordre normatiu i administratiu necessàries per arribar a la sostenibilitat del sistema.

tracking