Creat:

Actualitzat:

Ens trobem en un moment de la pandèmia que s’ha aconseguit que els ciutadans tinguin més por de la vacuna que del virus. S’ha informat de 222 casos de trombosis un cop vacunats uns 34 milions de persones. Si analitzem la situació des d’una perspectiva més àmplia, ens trobem que existeixen infinitament més medicaments molt més perillosos i que provoquen reaccions lleus, greus, molt greus, inclús la mort. No existeix cap medicament que no tingui reaccions adverses descrites.

Posaré alguns exemples. Un 10% dels consumidors d’antiinflamatoris no esteroides poden presentar efectes secundaris com poden ser la hipertensió arterial, les hemorràgies digestives, els problemes renals o els problemes cardíacs. Entre aquest tipus de medicaments trobem l’aspirina, l’ibuprofèn, el naproxén o el voltaren entre d’altres. Medicaments d’ús comú que es consumeixen sense recepta mèdica generalment i que molts dels quals són responsables d’un nombre important d’ingressos hospitalaris. De tots són coneguts la diarrea, les erupcions cutànies o els xocs anafilàctics consegüents a molts antibiòtics. I les vitamines no se salven tampoc. Per exemple, el complex de vitamina B pot provocar, en cas de prendre’l sense seguiment mèdic, vòmits, augment dels nivells de sucre en sang o alteracions hepàtiques. I podria continuar, però convido els lectors a llegir els prospectes dels medicaments que tenen per casa per fer-se’n una idea.

Tot i que els medicaments hagin passat tots els assajos clínics, a vegades alguns efectes adversos com per exemple els poc freqüents o els que apareixen després de l'ús continuat, no es manifesten fins que el medicament es comercialitza i s’utilitza en la població general en un gran nombre de pacients i en les condicions de la pràctica habitual. La teoria biològica i la pràctica clínica mostren que no hi ha dos éssers humans exactament iguals, i que el comportament dels medicaments pot variar entre les persones.

I per què els administrem? Doncs pel fet que els efectes beneficiosos superen en molt els riscos. I sí que existeix un efecte secundari que afectarà gairebé el 100% de les persones, que és la millora immediata de la salut mental, millora de l’ànim i dona tranquil·litat.

tracking