Creat:

Actualitzat:

Amb aquest lema, aquest diumenge celebrem el Dia del Seminari. Entorn de la festa de Sant Josep, se’ns convida a posar la nostra atenció en el seminari diocesà. El seminari és un lloc, un temps i una activitat de formació dels nois que es preparen per esdevenir un dia els responsables de les nostres comunitats.

Com a lloc, avui al nostre bisbat d’Urgell tenim els seminaristes, conjuntament amb altres bisbats de Catalunya, al Seminari Major Interdiocesà, amb seu a Barcelona i els caps de setmana a la Seu d’Urgell. Al Seminari Major Interdiocesà hi resideixen durant el curs escolar. Allí, acompanyats dels seus formadors i en harmoniosa convivència, maduren la seva vocació. Els estudis acadèmics els cursen a les Facultats Eclesiàstiques de Filosofia i Teologia.

Com a temps, els set anys de seminari cobreixen una etapa important en la vida dels nois aspirants a sacerdots. Són set anys de formació: el curs introductori, cinc cursos de Filosofia i Teologia i un any de pastoral en una parròquia.

El seminari comporta, sota la responsabilitat dels educadors, una activitat:

-de madurament humà i psicològic, cercant l’equilibri que escau a la persona;

-de creixement espiritual, refermant el seguiment de la crida vocacional , entregant-se a Déu i als germans;

-d’enriquiment intel·lectual amb l’estudi de les disciplines eclesiàstiques; i

-d’aprenentatge pastoral participant els caps de setmana i durant el curs pastoral en les activitats pròpies d’una parròquia o d’un moviment apostòlic.

Al nostre bisbat d’Urgell, actualment, tenim cinc seminaristes que es troben en diversos moments del seu procés de formació. Dels seminaristes escriu el senyor arquebisbe en el Full Dominical d’avui: “Són un miracle de la gràcia de Déu, més poderosa que les nostres febleses i les actituds hostils. Qui escolta la crida de Crist i el clam dels germans ja no pot restar inactiu. Ha de sortir d’ell mateix donar-se i començar el seguiment de Crist que farà la seva felicitat i la de tots els qui servirà per amor.”

tracking