Creat:

Actualitzat:

Ara fa 5 anys, en aquesta mateixa columna, es podia llegir que Naturlandia, tal com estava plantejada, s’havia vist que no era viable; ni socialment, ni econòmicament, ni mediambientalment. I que una de les principals preocupacions, més enllà de la precària situació de la plantilla, era el futur dels animals tancats, que d’allí estant contemplaven els humans. A ells, que també eren víctimes de la mala gestió política, no els defensava ningú per falta de legislació animalista. També es deia en aquest espai, ara fa un lustre, que aquí no hi havia cap organització amb prou múscul per fer-se càrrec dels animals, en cas de tancament sobtat del parc. També es preveia que, si anaven mal dades, els animals serien enviats frontera enllà, com els estrangers quan surten de la presó. Dit i fet.

El tancament del parc animaler de Naturlandia és una realitat. Els predadors que hi habiten seran enviats a altres parcs d’animals. Alguns a un santuari, on és previsible que tinguin una vida menys trista que aquells que tornin al circuit de l’explotació turística. La pregunta a fer-se és: algú del parc els acompanyarà per assegurar-se que el seu destí és el que s’ha pactat? Seria ben trist, i una oportunitat perduda, no poder demostrar, amb proves gràfiques, que aquests animals seran ben acollits. I que gaudiran d’unes instal·lacions en condicions adequades.

Se sap que els animals ens generen emocions, i, per tant, records. No només a les lauredianes i als lauredians. També als milers de visitants del parc. Seria convenient, doncs, que Naturlandia fes un esforç per informar d’aquest trasllat. Que no fes fora els animals com si fos un comiat causal; ans al contrari, aquelles bèsties es mereixen un cert reconeixement per haver estat tancades, algunes tirotejades i altres abandonades.

El que no pot ser és que Naturlandia es limiti a tancar un tracte amb qui es faci càrrec dels predadors, i se’n desentengui. Com el que ven un moble o un cotxe. Les osses, els llops i els linxs són éssers vius que senten, igual que nosaltres. Són éssers conscients, la qual cosa vol dir que tenen sentiments. Experimenten emocions, por, dolor i plaer. Seria inhumà que Naturlandia no fes un seguiment dels seus animals, per assegurar-se que allí on van són ben tractats. I que ens en mantinguessin informats.

tracking