Creat:

Actualitzat:

Puc afirmar, i crec no equivocar-me, que els darrers deu mesos al Consell General han estat els més intensos dels darrers anys. Des del març anterior, l’activitat parlamentària ha avançat inexorablement a mesura que anàvem marcant els dies al calendari. No vull confondre el lector fent-lo creure que aquesta columna és una queixa, ans al contrari. És una lloança. La política implica dedicació, que va fortament lligada a un gran sentit de responsabilitat com a representants del poble andorrà. La pandèmia produïda per la Covid-19 ha suposat un desafiament legislatiu del tot nou. Un exemple de com de gran està sent el repte és l’entrada a tràmit de fins a tres lleis per la via d’extrema urgència i necessitat, un mecanisme del tot inèdit en l’activitat legislativa andorrana i que ha vingut a donar solucions ràpides a problemes greus. Tot just la setmana passada aprovàvem la que suposava la tercera modificació de la Llei òmnibus.

Aquesta és una mostra de la capacitat d’adaptació dels polítics als canvis constants de la societat del Principat, a les dificultats reals dels nostres veïns i veïnes que demanen una resposta forta i eficient per afrontar la pandèmia. Tots tenim familiars i amics que estan patint la pandèmia de formes molt diverses. Alguns han patit la malaltia, altres han vist com ha afectat els més propers, fins i tot la mort d’éssers estimats. Molts són els que han perdut el lloc de feina o han hagut de tancar el negoci per la falta de clients. És per a tots aquests que va dirigida la política. Perquè la voluntat de servir el poble i fer millor la societat no entén de dies ni d’horaris. És un sentiment que ens acompanya les vint-i-quatre hores del dia. Un deure sentit i del tot vital dins de cadascú.

És en els moments més difícils com aquest quan apareixen les millors idees. Els andorrans fa segles que demostrem enginy millorant el passat. Mirant endavant i llaurant un bon futur. El futur que segur ens espera.

tracking