Creat:

Actualitzat:

Dilluns el grup parlamentari socialdemòcrata va demanar responsabilitats al ministre de Salut perquè Andorra era, juntament amb San Marino, l’únic estat d’Europa que encara no havia començat a vacunar contra la Covid-19. Un fet que no només és molt greu, sinó que a més és una nova constatació d’una manera de fer política més preocupada en l’anunci propagandístic que no pas en una gestió rigorosa de la crisi.

I perquè ningú dubti de la realitat dels fets detallo cronològicament les manifestacions del Govern en la qüestió. El 9 de setembre se’ns van comunicar que podríem tenir accés tant a la vacuna Moderna com la de Pfizer, “ja sigui a través dels convenis amb França i Espanya, a través del projecte Covax o fins i tot pel subministrament directe dels laboratoris”. Pel que fa a les dosis de vacunes de la Unió Europea, també des del Govern ens van comunicar que Andorra es podria proveir d’aquesta solució contra el virus, en la mateixa mesura que ho farien els països veïns. De moment aquests dos països veïns, com la resta de països de la UE, ja estan posant la segona dosi a la seva població i a Andorra, en el moment d’escriure aquest article, es posaven tot just les primeres vacunes que a més a més han arribat en menor quantitat de les anunciades. El 15 de desembre en compareixença a la comissió de Sanitat, el mateix ministre va assegurar que podríem vacunar la mateixa proporció de població i al mateix ritme que ho faran Espanya i França. El 21 de desembre, també en roda de premsa, el mateix ministre va reafirmar que la vacunació contra la Covid-19 començaria “molt aviat”. El 28 de desembre, en un comunicat de premsa es va avançar que estava previst que a principi de gener del 2021 se subministrin a Andorra les primeres dosis de la vacuna Pfizer, provinents d’Espanya.

Aquesta és la cronologia dels fets i dels anuncis del Govern Espot. Als lectors d’aquest article i a la població en general d’Andorra, inclosos els mitjans de comunicació, els proposo un exercici: no creuen que si a Espanya, França, Alemanya o a qualsevol altre país de la UE, el ministre de Salut en un tema cabdal com la vacunació hagués fet tots aquests anuncis incomplets l’oposició del partit i color que fos no li estaria demanant responsabilitats?

tracking