Creat:

Actualitzat:

Durant les darreres setmanes hem anat seguint a la premsa com, dia rere dia, una o vàries classes dels tres sistemes educatius del Principat quedaven confinades per algun positiu de Covid-19. Aquests confinaments, principalment preventius, ajuden a evitar la propagació descontrolada del virus en nuclis de convivència habitual com són les aules. Personalment, he hagut de calmar algunes veus que consideren una temeritat el retorn presencial a l’escola, però res més lluny de la realitat: els confinaments preventius són bona mostra que les mesures anunciades per la ministra Ester Vilarrubla i el ministre Joan Martínez Benazet són efectives, ja que permeten la normalitat (relativa) al gran gruix dels nostres estudiants per poder seguir amb les classes. Alhora, permeten tenir controlat el virus en aquests nuclis de convivència habitual escolars. Tot això sumat als cribratges massius d’alumnes i professors, que aporten seguretat a les famílies, al personal docent i als mateixos escolars.

Aquestes mesures que afecten el nostre dia a dia, en la nova normalitat que s’ha establert arran de la Covid-19, han arribat a tots els àmbits que ens afecten. En el cas de la Secció Jove de Demòcrates, per exemple, hem adaptat les nostres reunions a un format preferencialment telemàtic. A la vegada, els grups de treball que hem establert per a les diferents temàtiques de joventut que estem treballant les hem dividit en nuclis més reduïts. Per poder garantir reunions sense risc de contagi i alhora ser més productius.

Són formats que han anat arribant en tots els àmbits laborals i socials i que, probablement, duraran encara un temps: amb més presencia del teletreball com a opció segura per fer front a grans aglomeracions a la feina, i amb precaucions personals i generals a l’hora de trobar-se amb familiars, amics i coneguts. En aquesta nova normalitat és necessari no renunciar als petits detalls de la vida que la fan més agradable però, alhora, anant amb la necessària precaució a fi d’evitar mals majors.

tracking