Creat:

Actualitzat:

Dimarts vinent, 8 de setembre, celebrem la festa de la Mare de Déu de Meritxell, patrona del nostre Principat d’Andorra, tot commemorant la Solemnitat de la Nativitat de la Mare de Déu, el naixement de Maria.

Festa d’un marcat contingut marià i cristià. La festa de la Mare de Déu de Meritxell és una crida a reviure els nostres valors i tradicions cristians, arrelats al nostre país, i que són com un do d’unitat i cohesió del nostre poble. La Mare de Déu de Meritxell és la mare espiritual dels andorrans. El santuari de Meritxell és un lloc obert, on tothom es troba amb Maria, la Mare de Déu; el santuari de Meritxell és un veritable centre d’espiritualitat, de pregària i d’encontre de la gran família dels cristians. La festa, la solemnitat de Meritxell és una expressió d’amor i de fe a Maria, en la seva advocació de Meritxell.

L’Església ha tingut al llarg de la història una devoció molt gran a la Mare del Crist, i per això a molts indrets de la nostra diòcesi, el dia 8 de setembre, és venerada Maria, en les moltes i riques advocacions o títols, amb els quals expressem el nostre amor a la Mare de Déu. La mare de Déu de Núria, del Claustre a Guissona, dels Socors a Agramunt, del Miracle a Balaguer, Valldeflors a Tremp, Mijaran a la Val d’Aran... i moltes altres advocacions que fan de la Mare de Déu un referent molt proper de l’amor entranyable de Maria.

Entre nosaltres, dimarts a les 11 h, tindrem el Solemne ofici en honor de la Patrona del Principat d’Andorra.

Eucaristia presidida enguany pel Nunci de la Santa Seu a Andorra i l’Arquebisbe Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives i concelebrada pels sacerdots de les Valls. Cantaran els Petits Cantors i hi assistirà una representació de les autoritats i de fidels amb la corresponent invitació, motivada per les restriccions imposades per les mesures sanitàries.

Amb tot, durant el dia de Meritxell, pugem al santuari per venerar la Verge, fer-li la nostra pregària, donar-li gràcies i demanar la seva ajuda. Ella ens escolta i afavoreix.

tracking