Creat:

Actualitzat:

Gairebé sense temps per acabar la temporada passada, bé, de fet algunes competicions com la Champions League futbolística o l’NBA encara estan acabant la campanya, ja toca pensar en el curs vinent. La gran majoria d’equips ja han arrencat la pretemporada, entre els quals els dos més importants de casa nostra, com són el MoraBanc Andorra i l’FC Andorra, i en diversos conjunts ja han aparegut casos de positius per coronavirus. Només cal veure la Lliga Endesa, amb fins a cinc equips que han comunicat casos de Covid-19 una vegada han arrencat la preparació. I sembla que ens hi haurem d’acostumar, perquè igual que l’economia i la societat, en general, no es poden permetre paralitzar-se tres mesos una altra vegada, l’esport tampoc gaire perquè hi ha molt en joc. Ja no només els milions que mouen les principals lligues esportives o l’impacte econòmic que té la indústria esportiva, sinó també pensant en tot l’esport de base.

L’exemple més clar que el negoci ha de seguir és la Lliga de Campions de futbol. L’Atlètic de Madrid va comunicar diumenge passat a última hora dos positius abans de marxar a Lisboa, i en lloc d’aïllar a la resta de plantilla, nous PCR, i tots cap a la capital de Portugal que hi falta gent. I si surt un altre positiu, doncs ens el traiem de sobre, que hi ha molts diners en joc i les competicions s’han d’acabar (i les properes començar) com sigui i aquí no s’espera ningú. Seguint també amb l’exemple futbolístic, només fa falta veure l’últim reglament de les prèvies de les competicions europees, que diuen que fins i tot es pot eliminar un equip si té menys de 13 jugadors disponibles per un brot de coronavirus o si per culpa dels positius el duel no es pot reprogramar dintre d’una finestra de dies concret.

I veurem què passa amb el bàsquet, perquè la situació europea no sembla la ideal per anar travessant el continent cada setmana a l’Eurocup o l’Eurolliga de torn, i en el cas de la Lliga Endesa ja s’està tornant a especular en una nova bombolla com la de València que va coronar el Baskonia campió. Alguna cosa s’haurà de pensar, perquè això no es pot aturar i, com diria aquell, The Show Must Go On.

tracking