Creat:

Actualitzat:

A aquestes alçades, tothom té clar que aquest serà un estiu diferent. Les circumstàncies ens obliguen a reinventar-nos les vacances i a repensar-nos a què dedicarem els nostres dies festius i el nostre temps d’oci durant els mesos de juliol i agost.

Tenim la gran sort que el nostre país ens pot oferir tresors extremament satisfactoris. Emplaço l’amable lector que recuperi els articles que els darrers estius vaig publicar en aquest mitjà. El 4 d’agost del 2017 vaig iniciar la sèrie Plaers de quilòmetre zero amb el sotstítol “no tots hi són a l’article, però tots aquests són a Andorra”. Hi havia un recull de 40 activitats d’oci per gaudir sense desplaçar-se.

La idea d’aquell article era fer un recull d’activitats i de llocs on aprofitar el potencial del nostre país per gaudir d’un merescut descans o simplement d’una desconnexió de la nostra realitat més rutinària. No totes les bones opcions cabien en un sol article, per això, vaig fer el mateix en un altre article publicat l’any següent Plaers de quilòmetre zero (II), concretament el 9 d’agost del 2018, on es complementava l’article de l’any anterior amb un nou recopilatori de tresors que tenim a Andorra. De nou, el 16 d’agost del 2019, a l’article intitulat Plaers de quilòmetre zero (III) vaig tornar a afegir a l’inventari més propostes de quilòmetre zero.

Després del seguit d’opcions, vaig concloure tots els articles amb Plaers de tots nivells, plaers gratuïts. Plaers de quilòmetre zero. Plaers d’Andorra.

Tot i que encara queden tot de plaers per inventariar i que no han aparegut en els tres articles anteriors, crec que aquest any, més que augmentar la llista, val la pena prendre’s un respir i reflexionar. La situació tan atípica i greu que estem vivint fa que sigui una gran idea aprofitar els recursos disponibles que a vegades tenim a 5 minuts a peu o a 15 en cotxe. Tenim la gran sort que el nostre petit país té concentrats fantàstics atractius per a totes les edats, gustos i nivells en només 468 quilòmetres quadrats. Això fa que sigui extraordinàriament fàcil conèixer-lo i gaudir-ne. Aprofitem aquesta oportunitat! Deixo per a l’estiu del 2021 una nova llista de plaers de quilòmetre zero, plaers gratuïts, plaers d’Andorra. Mentrestant, durant el 2020, gaudim d’Andorra.

tracking