Creat:

Actualitzat:

El passat dissabte 18 de juliol llegia amb gran tristesa que la catedral gòtica de Saint-Pierre-et-Saint-Paul de Nantes, on reposen les restes del duc Francesc II de Bretanya i la seva consort, Margarida de Foix, era víctima de les flames en un incendi previsiblement provocat. Afortunadament, els serveis d’extinció d’incendis van poder aturar danys majors a l’estructura de l’edifici, però l’orgue barroc i els vitralls de la zona afectada van ser, malauradament, destruïts. Les circumstàncies excepcionals de l’incendi van elevar les queixes de la ciutadania orientades al manteniment de la catedral i, en general, a l’estat de preservació de la resta de monuments de França, civils o religiosos. Fet que va portar el prefecte Claude d’Harcourt a informar el passat 22 de juliol que la Catedral de Nantes disposava d’una partida de 20 milions d’euros per al manteniment, que era constant i regular.

Tot això em porta a reflexionar, ja en clau andorrana, al voltant de la importància que té per al nostre país el llegat cultural i patrimonial que hem heretat de la nostra història. És cabdal garantir una correcta preservació de la riquesa cultural d’Andorra, les conseqüències del fet contrari generarien greus pèrdues per a la identitat andorrana. És per això que segueixo i celebro els esforços del Govern en aquest àmbit. La ministra de Cultura, Sílvia Riva, ha marcat com a prioritària la reconstrucció de Sant Vicenç d’Enclar, enmig de greus retallades pressupostàries arran la Covid-19. Alhora, Cultura va licitar, el 15 de juliol, els treballs de consolidació de l’estructura de la base dreta del Pont de la Margineda, davant del risc potencial de col·lapse que s’hi apreciava.

Assegurar la preservació del patrimoni cultural nacional és prioritari a l’hora de continuar oferint als ciutadans i visitants un dels nostres grans tresors, pilar de la nostra identitat, com és la cultura.

tracking