la set claus

De Síria a Sydney

La història de l’Aboud anima a no perdre l’esperança i a perseguir els somnis

Creat:

Actualitzat:

Cada 20 de juny se celebra el Dia internacional del refugiat per recordar els milions de persones i d’infants que han hagut de fugir de casa seva. S’estima que a final del 2018 hi havia 31 milions de menors desplaçats per un conflicte, per la pobresa o pels efectes del canvi climàtic. Tots ho van fer amb l’esperança de trobar una vida millor i més segura. Molts el que troben són perills, dificultats, discriminacions o violència durant el trajecte o en el seu lloc de destí. Però això no hauria de ser així perquè cada infant té el dret a la protecció i a l’atenció i als serveis que requereixi per tirar endavant.

Avui comparteixo la història de l’Aboud Kaplo i com ni la guerra ni els desplaçaments van acabar amb la seva passió pel violí. L’Aboud va néixer a Alep i des de petit ja va mostrar talent per la música. Quan la família va haver de fugir, primer al nord de Síria i després al veí Líban, el seu violí sempre el va acompanyar. Les seves ganes d’aprendre i la trobada fortuïta amb la Susie Attwood, cineasta britànica que estava rodant en el monestir que servia de refugi a l’Aboud, van començar a fer creure’l en un futur com a violinista. I gràcies a ella i a la Universitat d’Oxford va rebre el seu primer violí de veritat. Després del Líban, la seva família va demanar asil a Austràlia, on van arribar dos anys més tard, sempre amb el seu violí a la maleta. L’adaptació a un nou país, una nova escola, un nou idioma no va ser fàcil però la música el va ajudar a integrar-se i ara com a membre de la Sydney Youth Orchestra té més a prop que mai el seu somni de dedicar-se professionalment a la música. I el que és més important, la seva història està ajudant a canviar la imatge que moltes persones tenen dels refugiats.

Esperem llegir moltes més històries d’èxit com les de l’Aboud i celebrem que Andorra reprengui les gestions per acollir més refugiats sirians tal com s’ha anunciat aquests dies.

tracking