Foc i lloc

Calen solucions per als autònoms

Hem de superar l’actual situació d’ofec econòmic

Creat:

Actualitzat:

La crisi de la Covid-19 i la consegüent suspensió de l’activitat de molts autònoms ha comportat que aquests hagin deixat de percebre cap ingrés des de llavors: d’una banda, per no poder exercir la seva activitat professional i, de l’altra, perquè en el moment d’escriure aquest article no han rebut encara cap ajut directe provinent de l’Estat.

La situació per a molts autònoms és, ara mateix, veritablement desesperada, ja que estan patint i experimentant una veritable asfíxia econòmica en tenir zero euros d’ingrés i haver de pagar petites despeses de funcionament del seu negoci, el lloguer del lloc on viuen, menjar i altres despeses personals. A més a més, han de fer front, tot i no tenir cap ingrés, al pagament de quotes de préstecs i de crèdits. La manca de solucions efectives per part del Govern com que no tenim una xarxa de seguretat prop dels treballadors per compte propi està ofegant la capacitat econòmica de les famílies andorranes. Entenem que és del tot urgent un canvi de rumb.

Des del Partit Socialdemòcrata demanem solucions. Solucions ja i amb caràcter urgent per als autònoms. No és una qüestió només de paraules sinó que hem entrat una proposició de llei per aportar solucions en positiu: solucions per als autònoms que no poden treballar i no tenen ingressos per poder rebre una prestació des del dia en què es va aturar la seva activitat. Solucions perquè el cobrament de la prestació no sigui incompatible amb la suspensió o la reducció de la cotització. Solucions per als autònoms que es troben en les bases de cotització del 125% o del 137,5% i que han quedat exclosos de la prestació. Solucions per a una moratòria més àmplia de préstecs i crèdits. Solucions per a unes tarifes de llum i telèfon amb descomptes els primers mesos d’activitat si tenen una davallada important de la facturació.

Si el Govern continua estrangulant els autònoms, provocarà molt patiment a moltes famílies i a l’economia del país. Tot i aquesta realitat sembla que el Govern es resisteix a rectificar i sembla que prefereixi ofegar els autònoms abans que reconèixer els errors comesos i que això pugui ser vist com donar la raó al PS. Gairebé increïble però alhora del tot cert.

tracking