Creat:

Actualitzat:

Aprofitant els dies de portes obertes dels passats 14 i 15, vaig visitar la restauració de l’antic hotel Rosaleda: futura seu del ministeri de Cultura.

Només entrar, va agradar-me retrobar espais coneguts durant la infància: ni exactament els colors ni les imatges gravades en les meves retines, però sí uns volums que em van semblar haver-se mantingut idèntics al que eren... El que més va agradar-me, a mesura que m’anava omplint del nou recinte, n’era la sobrietat emanant del conjunt interior...

Felicitacions pel treball realitzat.

Ara, cal tornar a donar vida al conjunt en la nova missió que ha de ser la seva.

Poder, després de tres llargues dècades, tornar a veure, sota un mateix llosat, gairebé tot el ministeri de Cultura, no deixa de ser un vell somni finalment fet realitat.

Realitzat, però, aquest primer pas, indispensable per poder-se reconèixer com a component d’un mateix projecte, cal repensar-ne el funcionament global; reestructurar-ne la manera de treballar, jerarquitzar-ne i coordinar-ne les accions en funció d’objectius comuns, concrets, clars; d’acord amb les bases, prèviament definides, d’una política cultural integradora i realista i amb pràctiques i missions a desenvolupar a curt, mitjà i llarg termini en els diferents àmbits que conformen el món cultural, ja sigui en el foment, defensa i promoció de la creació interna, dins i fora del país, com la necessària combinació d’aquesta amb una oferta sàviament destil·lada del que existeix a l’exterior; sense oblidar que Cultura, amb majúscula, cobreix tots els àmbits de l’activitat humana i que difícilment es poden afrontar polítiques conseqüents només amb bones intencions; element indispensable però no suficient.

Posar en marxa el nou espai pot representar l’inici d’una nova trajectòria en les polítiques culturals al país. Es tracta, indiscutiblement, d’un autèntic repte per a qui n’ostenta la màxima direcció. Li desitjo el millor encert.

tracking