Les set claus

Declaració d'emergència climàtica

Proposta de resolució conforme el Consell General reconeix la crisi climàtica

Creat:

Actualitzat:

Ahir, divendres, els joves integrants del moviment Fridays for Future del nostre país juntament amb els grups parlamentaris que componen la majoria vam entrar plegats a Sindicatura, una proposta de resolució conforme el Consell General reconeix la crisi climàtica i declara l’estat d’emergència climàtica i ecològica. Andorra se suma així a la llista d’estats, regions i ciutats que ja ho han fet en el decurs d’aquest segon semestre del 2019.

No deixa de ser una declaració simbòlica però, segons el meu criteri, és important mostrar a la resta del món que és una preocupació més que emergent per a la nostra societat. Per sort, darrerament aquesta iniciativa disposa d’una important infraestructura mediàtica al darrere, i algun cap d’estat influent n’està fent el seu pal de paller.

Cal aprofitar aquesta embranzida per conscienciar els ciutadans del món que encara ho veuen com a una preocupació i maldecap menor.

Certament, no es pot dir que no es realitzen esforços importants i es dediquen grans sumes econòmiques per a combatre aquest fenomen. Estats, grans empreses i multinacionals, des de fa anys, preveuen en llurs respectius pressupostos, un percentatge destinat a resoldre l’escalfament global. Som conscients que la influència de l’activitat humana sobre el planeta és evident i ens urgeix canviar alguns dels hàbits i costums que tenim identificats com a nocius pel nostre planeta. Cal aprofitar l’empenta d’aquests moviments politicosocials per no defallir i augmentar, si escau, els nostres esforços per aconseguir l’objectiu fixat d’un escenari de zero emissions per a l’any 2050.

No tinc cap dubte que serem prou adults i responsables per aconseguir-ho. Per aquesta raó, aquells qui en cada un dels estats i/o organitzacions influents tenim la responsabilitat de governar hem de ser els primers a divulgar aquest missatge als nostres respectius representats.

Més que una tasca és una obligació.

tracking