Creat:

Actualitzat:

El proper diumenge 1 de setembre rebrem a casa nostra la 9a etapa de la Vuelta a Espanya. Aquesta competició ciclista no es tracta d’un espectacle només per als amants d’aquest esport, sinó que és una festivitat per a tots els públics gràcies a la seva caravana publicitària i al parc que tornaran a instal·lar al parc central.

Com fa 4 anys, hi haurà una etapa íntegra al nostre país. Serà una de les etapes més dures, amb dos ports de 2a categoria, dos ports de 1a categoria i un port especial. La novetat d’enguany serà que, per primera vegada en aquesta competició, els corredors deixaran l’asfalt per passar pel camí de terra de les pardines per arribar als Cortals d’Encamp.

Andorra la Vella –sense comptar les altres sortides i metes de la resta del país– és la ciutat estrangera que més aparicions ha tingut en la ronda espanyola. Ho ha fet 15 vegades. Al parc central podrem gaudir de la festa amb la firma dels corredors abans de la sortida i el parc, que estarà obert tota la tarda. Aquesta acollida és gràcies a les promocions que fa Andorra Turisme amb la col·laboració de Govern i tots els comuns, que desplegaran un gran nombre d’efectius. Gairebé 300 persones entre efectius de policia, agents de circulació i voluntaris vetllaran per la seguretat i el bon funcionament de la jornada.

Com en les ocasions anteriors, aquest esdeveniment atraurà un gran nombre d’aficionats i turistes, que vindran a gaudir de les nostres muntanyes del més alt nivell, on l’espectacle està assegurat. L’altre ingredient bàsic per a l’èxit de la jornada és que, una vegada més, els locals ens sumem a la festa i sortim a donar caliu i a animar els corredors per fer excepcional el que ja és una festa extraordinària per la seva naturalesa.

Tornarem a estar a l’ordre del dia per la cobertura dels mitjans de comunicació internacionals, cosa que reforçarà encara més el que volem ser: Andorra, territori ciclista.

tracking