Les set claus

Carretera d'Arcalís

Els beneficis del tancament del trànsit rodat superen els possibles inconvenients

Creat:

Actualitzat:

Tota nova acció ve acompa­nyada de més o menys polèmica. És el cas del tancament de la carretera general 3 a la zona d’Arcalís, des de l’edifici de l’Hortell fins a la Coma del Forat, fins al 15 de setembre. Sembla que tancar-hi el trànsit rodat de les 8.30 a les 17.30 hores durant els mesos d’estiu no és del grat de tothom. Uns opinen que no es pot tancar una carretera general sota cap pretext, altres no veuen amb bons ulls una iniciativa que afecta els ciutadans en benefici del negoci amb fons privat de l’estació d’Ordino Arcalís. Alguns s’aventuren a dir que si es fa en aquesta zona, també es podria fer en altres trams de carretera general com, per exemple, el port d’Envalira.

Totes aquestes opinions són mereixedores de ser escoltades i analitzades, però a l’hora de prendre una decisió és important sospesar els pros i els contres. En aquest cas, i des del meu punt de vista, els beneficis del tancament del trànsit superen els possibles inconvenients.

El respecte pel medi ambient, evitant la contaminació atmosfèrica, és una tendència que s’està adoptant en molts parcs i entorns naturals de casa nostra i de l’exterior. El foment del ciclisme en un port mític del Tour de França i de la Vuelta a Espanya és una iniciativa que va en la línia del desenvolupament del turisme associat a aquest esport. Limitar el pas als ciclistes és una tendència que s’està adoptant en molts ports mítics de muntanya dels Alps i dels Pirineus francesos. L’inconvenient de no poder accedir a la Coma amb vehicle propi queda resolt amb la possibilitat de pujar amb el telecabina de Tristaina, gratuït per a tots els ciutadans del país. La gratuïtat per a alguns i no per a tothom és una qüestió que també genera debat: beneficiosa per als residents però discriminatòria segons es miri. Un cop passat l’estiu vindran les valoracions de la iniciativa. Si el balanç és positiu, qui sap si altres parròquies es plantejaran el tancament d’altres trams.

tracking