x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Paraula i vida

Cuidar el Cos

Una caritat que arriba a tothom sense fronteres de procedència, cultura i religions
Actualitzada 23/06/2019 a les 06:53
Constantment tenim al nostre abast consells i recomanacions per cuidar la nostra salut. Revistes, diaris, webs, aplicacions, etc. ens informen d’allò beneficiós o perjudicial per al nostre cos. Ens donen uns principis generals que sovint vénen acompanyats per algunes advertències a tenir en compte si ens sentim identificats amb determinades tipologies.
Si bé la informació que els especialistes ens ofereixen és importantíssima no ho és menys la realització d’allò que cal fer. De ben poc serviria només saber com actuar si no ho portéssim a terme. De ben segur que la nostra salut se’n ressentiria.

Des dels inicis del cristianisme hem fet servir la metàfora del cos per referir-nos a l’Església. sant Pau afirma que Crist és el Cap del Cos que és l’Església (cf. Col 1, 18). Avui en aquesta solemnitat del Corpus Christi ressonen en nosaltres les paraules de Jesús: “Qui menja la meva carn i beu la meva sang està en mi i jo en ell” (Jn 6,56).
Amb aquesta imatge del cos es vol expressar el significat d’unitat, de relació i comunió entre tots els membres de l’Església perquè estem units al Crist. Aquesta comunió no és només una relació personal amb el Crist sinó que la comunió es realitza, al mateix temps, amb tots els qui formem aquest cos. Per això, en aquest dia de la Caritat ens centrem en els membres d’aquest Cos que de manera més significativa viuen la pobresa i la vulnerabilitat. L’amor s’ha de transmetre per tot el cos. Una caritat que arriba a tothom sense fronteres de procedència, cultura i religió. També a Andorra es continua ajudant les persones que presenten diferents problemàtiques.

La memòria d’activitats del 2018 que ha publicat Càritas Andorrana ens recorda que ha atès un total de 854 persones i s’han invertit 375.388,60 € en programes d’acció social al mateix temps que denuncia les injustícies socials.
No hi ha cap dubte que Càritas no és l’única institució que dedica temps, esforç, professionalitat, diners per ajudar les persones. Altres institucions i particulars han posat en marxa, com diu el lema de Càritas, el seu compromís per millorar el món.

Continuem actuant per atendre i cuidar tot el nostre Cos.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts