Les set claus

La Comissió contra el model 720

La normativa genera diferències entre els mateixos estats de la UE, com ens afectarà?

Creat:

Actualitzat:

El dijous 6 de juny de 2019 la Comissió Europea va decidir portar a Espanya davant el tribunal de la Unió Europea per imposar sancions desproporcionades als contribuents espanyols per no notificar els actius que es posseeixin en altres estats membres de la UE i del EEE (model 720) segons un comunicat de premsa que es va publicar en aquesta data.

Aquest fet torna a posar en entredit l’Administració tributària espanyola, davant la Unió Europea i els seus socis membres. Tal com ja vàrem comentar en el passat en aquesta tribuna, les autoritats espanyoles creuen que la seva pròpia norma no es contrària als principis bàsics de la Unió Europea, sobre la lliure circulació de persones, mercaderies i capitals.

El model 720, i les altes sancions que imposa aquest, pot generar distorsions en la lliure circulació de capitals que consideren els estats membres de la Unió Europea. Per contra Espanya no hi està d’acord, creu que és legítim legislar aquest precepte i el seu model, amb el tipus de sancions que consideri, que és únicament potestat del Govern espanyol i de la seva normativa interna. A més ara amb el canvi de Govern socialista se segueix amb el mateix argumentari que seguia el Partit Popular, res és contrari del model 720 als preceptes normatius de la UE.

I el contribuent com veu tot aquest espectacle? Altre cop amb gran preocupació i amb la distància de no creure i entendre com una norma tant important i difusa crea tanta confusió i preocupació al contribuent resident a Espanya i que ningú ni els seus mateixos socis europeus entenen i comparteixen.

Amb un entorn com aquest en el qual la mateixa Unió Europea considera desproporcionada aquesta normativa que s’emet a l’Estat espanyol; nosaltres els andorrans ens preguntem com ens afectarà aquesta normativa confusa i “difusa” en un petit estat com l’andorrà.

tracking