Paraula i vida

Aproximació a la Trinitat

El de Déu és un misteri d’amor compartit amb els homes

Creat:

Actualitzat:

Sempre la paraula Trinitat ha estat sinònim de misteri, de quelcom inabastable. En l’Església, els teòlegs s’han esforçat a explicar-la. Els pastoralistes, en canvi, han maldat per fer-la viure. Fa uns dies, llegia unes notes inspirades en un llibre de J.A. Pagola. Penso que ens poden ajudar a acostar-nos a la Trinitat. El PARE és el misteri de l’amor que origina tot el que viu. És la font d’on neix tot el que és bo, formós... El començament de tot el que és vida i amor. El Pare es dona gratuïtament i sense condicions. Ell és així: ho porta tot a la victòria de la vida.

Creure en DÉU PARE és saber-se escollit. Déu m’accepta com soc. Vol la meva vida i la meva felicitat eterna. Amb Ell puc viure amb confiança i sense por. No coneixeré l’experiència més decebedora per a un ésser humà com és sentir-se rebutjat, no ser acceptat. Déu és el meu Pare i per a Ell mai bo seré un estrany sinó un fill. El FILL existeix rebent-se totalment del Pare: pura acollida. Resposta perfecta al Pare, reflex fidel del seu amor. Per això no s’apropia de res. Rep la vida com a regal i la difon sobre nosaltres i sobre tota la creació. El Fill és el nostre germà gran, el que ens revela el rostre veritable del Pare i ens ensenya a caminar cap a Ell.

Creure en DÉU FILL és sentir-se acompanyat. No estem sols, perduts o desorientats, sense saber com situar-nos davant el misteri. El Fill de Déu fet home ens ensenya a viure escampant l’amor del Pare. Entroncats a Ell no coneixem l’experiència destructora de la soledat. Qui no sap rebre amor, no sap què és viure. Qui no sap donar amor, la seva vida resta com morta.

L’ESPERIT SANT és l’abraçada del Pare i del Fill, amor compartit. Compenetració mútua. Desbordament de l’amor, força creadora i renovadora, energia amorosa que ho transforma tot.

Creure en L’ESPERIT SANT ens fa sentir que l’amor habita en nosaltres. No estem buits interiorment ni indefensos davant el nostre propi egoisme. Ens habita el dinamisme de l’amor. L’Esperit Sant ens manté en comunió amb el Pare i el Fill. Ell ens consola, ens renova i manté viu en nosaltres el desig de Déu i la seva presència fa el món més humà.

tracking