Creat:

Actualitzat:

Diu el conegut historiador israelià Yuval Noah Harari, autor entre altres del llibre supervendes Sapiens, que en temps com els que tenim de sobre informació poc contrastada i sovint manipulada per interessos diversos, és important veure-hi amb claredat. Aportar precisament això, nitidesa, en un entorn fake ple d’opinions que passen per veritats i de demagògies extremes, saber treure el gra de la palla és fonamental. Podem aplicar aquest concepte a moltes coses.

En plena campanya electoral a Espanya, veiem discursos buits de contingut, carregats d’odi i populisme de la majoria de candidats famèlics de vots. Han d’entendre que l’elector no busca baralles en els fang ni és tan estúpid de reduir a discursos simplistes complexes situacions.

Si ho traslladem a terrenys com els personal, podem aplicar-ho a les preocupacions absurdes, a les picabaralles i odis que no fan més que restar-nos energia. Veure-hi amb claredat és saber distingir el que és important del que és urgent. El que és necessari d’allò superflu. La inconsistència de l’absurd de posar energies a fer mal, en lloc de concentrar-les en la bondat. La rancúnia per sobre del perdó i la supremacia de la imposició per sobre la generositat.

Veure-hi clar és reconèixer els errors i treballar per solucionar-los, és avantposar els principis al poder i mantenir-nos íntegres en els nostres ideals i valors.

La llum torna grisa la foscor.

tracking