Creat:

Actualitzat:

Tot i que l’economia mundial no creix a la velocitat esperada, a les guerres comercials d’EUA amb la Xina i al risc que representa el Brexit, l’any 2018 el número d’operacions de compravenda d’empreses a Europa va incrementar un 18% respecte a l’exercici anterior.

Quins son els motius perquè cada cop es comprin mes empreses?

Les empreses disposen de diners en líquid i han de posar-los a treballar per donar-li rendiment als accionistes.

L’escenari de tipus d’interès baixos fa que la rendibilitat que ofereix la renda fixa sigui poc atractiva i que els inversors busquin altres opcions per trobar rendibilitat als excedents que no troben on invertir.

Els tipus d’interès baixos faciliten l’accés a les empreses al crèdit bancari a un preu ultra barat, fet que estimula a endeutar-se i pagar un interès baix a canvi d’invertir en un negoci amb unes rendibilitats que no necessiten ser molt elevades.

Els beneficis de les empreses han experimentat un creixement gràcies a la recuperació del consum final.

La manca de creixement de l’economia mundial fa que, en certs mercats, el creixement de la pròpia empresa sigui lent, una alternativa és adquirir a la competència.

Moltes empreses europees i andorranes van néixer després de la crisi dels anys 70 i molts dels seus propietaris es troben en edat de jubilació sense una successió clara, cosa que fa que la venda de l’empresa sigui una opció interessant.

En el passat la compra d’empreses semblava restringida als grans fons d’inversió de Wall Street o de la City de Londres, però la manca d’oportunitats per trobar bones inversions, l’abundància de diner a qui buscar rendibilitat i el fet que existeixin poques inversions que puguin aportar la rendibilitat d’una empresa ben gestionada, fa que els empresaris mitjans i petits també hagin elegit el camí de la compra d’empreses per reforçar el creixement dels seus negocis i millorar-ne la rendibilitat.

tracking