x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

La salut sexual i reproductiva

Fa pocs dies DA va fer una proposta de crear un Servei d’Atenció Integral a la Do­na centrat en la salut sexual i reproductiva
Actualitzada 18/03/2019 a les 06:51
La Salut Sexual i Reproductiva és definida pel Fons de Població de Nacions Unides com un “enfocament integral per analitzar i respondre a les necessitats d’homes i dones respecte a la sexualitat i la reproducció”. El 14 de juny del 2018 en la sessió de control al Govern vaig demanar pels serveis que garanteixin la planificació familiar i l’educació sexual i reproductiva a Andorra.
Durant la meva intervenció, vaig remarcar que els programes de planificació familiar i salut sexual i reproductiva tenien l’objectiu de salvar vides i millorar la salut de les persones que se’n beneficien. Gràcies a aquests programes públics es redueix la mortalitat materna, es poden prevenir embarassos no desitjats, i per tant avortaments, i es poden prevenir malalties de transmissió sexual. A més vaig recordar que el comissari de Drets Humans del Consell d’Europa reclamava que calia garantir l’accessibilitat i l’educació en aquesta matèria seguint les recomanacions internacionals relacionades amb els drets humans i amb els estàndards de l’OMS.

Vaig finalitzar fent una proposta que anava encaminada a crear una estratègia nacional amb l’objectiu de fer accions formatives als joves i adults, millorar l’atenció de la salut sexual i reproductiva dels ciutadans, formar els professionals i fer campanyes sobre la prevenció de les malalties de transmissió sexual, fer prevenció sobre embarassos no desitjats i sobre la millora en l’accessibilitat i finançament als mètodes anticonceptius mitjançant un Servei d’Atenció Integral a la Salut Sexual i Reproductiva.
Si s’hi fixen, no vaig parlar de dones en concret, vaig parlar de ciutadans, perquè la salut sexual i reproductiva no és una responsabilitat únicament de les dones, ni són les dones les úniques que els cal educació relacionada amb la planificació familiar i l’educació sexual responsable. Per tant, les dones, però també els homes, els joves i no tan joves i els LGTBI, han de ser beneficiaris d’un servei que contribueixi a assegurar la salut i el benestar de les persones, inclosa la informació i l’assessorament sobre planificació familiar per assegurar que tots els sectors de la societat coneguin els principis bàsics de la salut sexual i reproductiva.
  • #1 Santi
    (18/03/19 10:02)

    Doncs això, sexe sí, però sense fills. Una "salut sexual i reproductiva" que en realitat és un control demogràfic encobert, és paradoxal i alhora significatiu que els pobres necessitem habitatges dignes, escoles gratuïtes i millores salarials i al seu lloc se'ns proveeixi gairebé gratuïtament de condons, píndoles abortives i avortaments legalitzats perquè no ens multipliquem.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts