Paraula i vida

Jornada de la Infància Missionera

“Amb Jesús a Betlem. Quina bona notícia!” és el lema de la diada d’enguany

Creat:

Actualitzat:

Podem tenir la sensació que les festes de Nadal han quedat molt enrere. De fet, litúrgicament les cloíem tan sols fa quinze dies amb la festa del baptisme del Senyor.

Avui ens trobem celebrant la Jornada de la Infància Missionera sota el lema “Amb Jesús a Betlem. Quina bona notícia!” Com cada any, aquesta diada se centra en els infants com a missioners, és a dir, com a anunciadors a tots els infants del món de la Bona Notícia del naixement de Jesús a Betlem, tal com es vol subratllar en la jornada d’enguany.

Amb la finalitat de viure aquesta Jornada, la Delegació de Missions del Bisbat d’Urgell ha organitzat una setmana d’animació missionera al nostre arxiprestat de les Valls d’Andorra.

Per aquest motiu han estat convidats a conviure entre nosaltres dos missioners: la Gna. Montserrat Garcia i el P. Eugenio Yao Nordjoe. Ambdós són missioners combonians ja que pertanyen a l’Institut fundat pel bisbe italià sant Daniel Comboni l’any 1867.

Han estat compartint les seves vivències de missió amb infants, nois i noies d’alguns centres educatius, en les sessions de catequesi i amb grups d’adults de les parròquies, i també hem pogut escoltar el seu testimoni en les celebracions de l’Eucaristia dominical.

La Gna. Montserrat, nascuda a Valladolid, porta 22 anys de missionera. Ens ha explicat que ha estat treballant a Mèxic, Guatemala i l’Equador en els camps de l’educació de nois i noies, adolescents, joves i en la formació d’agents de pastoral.

El P. Eugenio, nascut a Lomé (República del Togo), viu actualment a Barcelona i es dedica a l’animació missionera. En les seves diferents xarrades ens feia veure com era el seu treball en la pastoral i en la formació dels catequistes als pobles indígenes del Perú i Xile. També al Togo, a Ghana i al Benín exercí la seva tasca de rector, promotor vocacional i formador de seminaristes.

Els dos missioners han explicat les actuacions que s’estan realitzant en aquests països i ens han ofert senzilles claus perquè els infants puguin ser “petits missioners” en els seus propis ambients tot mantenint l’esguard posat en els nens més pobres de la terra.

La Gna. Montserrat i el P. Eugenio ens han agraït la possibilitat de donar a conèixer la seva tasca i, a la vegada, ens demanen la nostra pregària i la col·laboració econòmica que els permet millorar la vida de tants infants d’arreu del món.

tracking