Les set claus

Aniversaris i celebracions

Encara avui, es troba qui somriu amb un “Aquí ràdio Andorra” quan dieu d’on veniu

Creat:

Actualitzat:

L’any 2019 està ben encetat. Deixat enrere Cap d'Any, hem passat ja la diada dels Reis, amb o sense regals, amb o sense carbó. També hem celebrat Sant Antoni i Sant Sebastià, amb escudella, o no, i podem començar a veure si totes les disposicions que havíem anat aparcant fins al nou any s'han endegat... o no.

De fet, el temps continua el seu curs inexorablement i no hi ha manera de no adonar-se'n!

Sis-cents anys del reconeixement del Consell de la Terra!

Cent anys, un segle de la creació del personatge de Zorro, que encara continua recorrent el plasma dels televisors d’avui!

Noranta anys del crash de la borsa de Nova York i l'inici d'una crisi econòmica que va canviar el món. També noranta que Tintin i Popeye fan viure aventures de tots els colors a generacions de lectors dels cinc continents. La llista es podria anar allargant... Només n’afegiré una altra, d'efemèride: la posta en funcionament de Ràdio Andorra. Fa vuitanta anys, enguany. S’acabaven, amb la derrota del poder legítim, tres llargs anys de guerra a Espanya i s'iniciava, al nord dels Pirineus, estenent-se per tot el continent europeu, la més gran barbàrie mai vista. És enmig d'aquest desgavell humà que neix Ràdio Andorra. En un moment convuls com pocs. En un espai que no es conforma a cap esquema establert. I, tanmateix, per, essencialment, la voluntat d'un personatge que costa definir, situar, emmarcar de manera precisa i clara, es posa en funcionament un emissor que es fa sentir fins a més de mil quilòmetres de distància. Cobejat per tots, però que només acabarà sent de qui estava duent a terme aquella obra, transformant en realitat un somni, el somni que havia vist estroncat anys abans...

Indiscutiblement, era la primera vegada que el nom d'Andorra arribava, amb tant ressò, tan lluny!

Encara avui, quaranta anys després del seu tancament, us trobeu qui us contesta amb un somrient: “Aquí ràdio Andorra” quan dieu d’on veniu.

tracking