De la meva agenda

Poema: 'Som Nadal'

Penso en totes les famílies que com la de Josep i Maria pateixen dificultats per celebrar el Nadal

Creat:

Actualitzat:

SOM NADAL. Comença el mes de desembre. El primer dia obrim de bat a bat les portes del Santuari de Meritxell als adolescents d’Andorra. Amb els profetes de tots els temps preguem: “Veniu, Senyor, Jesús.”

SOM NADAL. Escric un conte. Penso en totes les famílies que com la de Josep i Maria pateixen dificultats per celebrar el Nadal. “Les contes nous permetent une liberté total, tout en gardant un regard profund”. (Christiane Rencé, conteuse de sens).

SOM NADAL. Recés amb els germans mossens d’Andorra a AINA. Hem fet del Nadal una festa massa sorollosa. Ens cal un xic de silenci per escoltar el primer plor de l’Amor. Li cantem: Rorate caeli i Venite adoremus Dominum.

SOM NADAL. La família d’AINA pelegrinem a l’Abbaye Notre-Dame du Pesquié. Resem la Sexta amb les méres bénédictines. Compartim torrons. L’abadessa ens regala els seus poemes: “Clefs du silenci”, ces poemes nés au contact du silenci de notre beau pays de montagnes et dans la présence invisible du Seigneur. Immaculata.

SOM NADAL. Trobada de mares i pares de la mainada de Primera Comunió. Conversa: aplaneu el camí. Què falta, què sobra als infants del Nadal 2018.

SOM NADAL. Sant Nicolau, protector de la mainada. Campionat del joc de la botifarra a l’Àgora d’AINA. Els guanyadors jugaran el campionat nacional. Les persones grans com els infants en tenim prou amb un joc de cartes per conrear les amistats, celebrant l’esperit del Nadal tots els dies de l’any.

SOM NADAL. Passejada pel pessebre de Canillo per admirar les 200 figures a mida real. “Cerquem en el pessebre la joia i la pau profunda que Jesús ha dut al món”. (Papa Francesc)

SOM NADAL. Festa de la Immaculada Concepció. “Deixa que et parli el cor. Que les mirades t’interroguin. No escoltis el xiuxiueix del món...” M’aconsella la Immaculada corresponent a la nostra felicitació.

SOM NADAL quan decidim néixer de nou cada dia i deixem entrar l’infant al cor.

SOM L’ARBRE DE NADAL quan resistim coratjosament els torbs que envesteixen la vida.

SOM ELS GUARNIMENTS DE NADAL quan les virtuts són colors que ornen la vida de la comunitat.

SOM LES CAMPANES DE NADAL quan repiquem als quatre vents, convoquem i visualitzem VIRTUS UNITA FORTIOR.

SOM LA LLUM DE NADAL quan la bondat guia els companys de camí.

SOM ELS ÀNGELS DE NADAL quan amb el CD PLANTEM CANTANT D’AINA, presentat a l’auditori del Palau de Gel divendres 14 de desembre, celebrem la Pau, la Justícia i l’Amor.

SOM LA MÚSICA DE NADAL quan, com el monitor David, promotor del CD, apleguem totes les veus dels ainistes en una sola veu.

SOM L’ESTRELLA DE NADAL quan optem per ser educadors en el lleure per acompanyar els infants devers l’Infant.

SOM ELS REIS DE NADAL quan donem el millor que tenim sense que ens importi.

SOM EL REGAL DE NADAL quan som de veritat amics i germans de tot ésser humà, començant pels de casa.

SOM TARGETÓ DE NADAL quan la bondat està escrita a les nostres mans i la humilitat a la nostra mirada.

SOM LA MILLOR FELICITACIÓ DE NADAL quan perdonem i ens reconciliem.

SOM SOPAR DE NADAL quan saciem de pa i d’esperança el pobre que està al nostre costat.

25 de desembre. SOM LA NIT DE NADAL quan, com els pastors de Betlem, acollim en el cor de la nostra nit el Messies, fill de qui ha donat a llum la Llum.

Joiós i Sant Nadal a totes i a tots!

tracking