Paraula i vida

Tercera setmana de la Bíblia

La Paraula és molt a prop teu (Dt 30, 14)

Creat:

Actualitzat:

Demà comença una setmana dedicada a la Bíblia que culminarà Diumenge de la Paraula el 2 de desembre vinent. L’Associació Bíblica de Catalunya tingué aquesta iniciativa l’any 2016 i, per això, viurem enguany la tercera setmana de la Bíblia.

Avui celebrem la solemnitat de Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món, darrer diumenge de l’any litúrgic. El 2 de desembre començarem un nou cicle litúrgic amb el primer diumenge d’Advent per a preparar-nos per a les festes de Nadal i Epifania. Durant aquest any ens hem deixat acompanyar per l’evangelista Marc escoltant i meditant el seu evangeli les misses de diumenge. A partir del proper i la majoria dels diumenges successius escoltarem el relat de l’evangeli de Lluc. Ell mateix és l’autor del llibre dels Fets dels Apòstols que, amb motiu de la tercera setmana de la Bíblia, s’ha reeditat en format de llibret perquè estigui encara més al nostre abast per a facilitar-ne la seva lectura i meditació.

Aquesta és una proposta que s’ofereix en el context d’aquesta setmana que pretén fer-nos més proper el món de la Bíblia. Des de l’arxiprestat de les Valls d’Andorra també volem viure aquesta setmana bíblica. Demà mateix tindrem l’oportunitat d’escoltar el biblista mossèn Pere J. Ynaraja, que ens parlarà sobre Déu Paraula, la Paraula de Déu, a la casa de l’església del Fener a dos quarts de nou del vespre.

També cadascuna de les nostres parròquies realitzarà algun gest per a realçar la presència d’aquesta Paraula de Déu durant les celebracions. Amb els nens i nenes que participen en la catequesi de confirmació anirem a visitar la bonica i preuada exposició de Bíblies que es custodien al santuari de Meritxell.

Aquesta setmana bíblica hauria de ser una oportunitat per a cadascú de nosaltres per a conèixer-la millor, per endinsar-nos en algun dels aspectes que ens ofereix aquest univers bíblic. Des de molts vessants ens podem apropar a la Bíblia. Des d’una perspectiva religiosa és la Paraula de Déu que avui ens és adreçada novament, és l’experiència de fe que abraça molts segles de la humanitat. Però també des de l’àmbit cultural és la font que ha inspirat grans pintors, escultors, músics, literats...

Aquesta setmana pot ser una nova oportunitat per a conèixer i assaborir la riquesa que conté la Bíblia. Obrim-la, llegim-la i deixem que ens parli.

tracking