Paraula i vida

La VII Setmana de Cinema Espiritual

Tanquem aquesta nova edició amb 2.439 participants

Creat:

Actualitzat:

La Setmana de Cinema Espiritual, orientada especialment al infants i joves, i també oberta al públic adult en general, s’ha celebrat enguany del 5 al 9 de novembre. Aquesta ha estat la setena edició de la convocatòria de formació i creació de valors a través del llenguatge del cinema, implicant mestres i professors de religió dels diferents sistemes educatius del Principat, i també de les comarques catalanes frontereres. Amb el suport dels Cinemes del centre comercial Illa Carlemany, d'Escaldes-Engordany, organitzat per la Delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell.

Aquest repte, que va començar fa set anys, acull cada vegada més infants i joves. El “cinema amb valors” té vocació de ser una porta a un temps de reflexió i redescobriment pels infants i adolescents. Aquesta activitat va dirigida a tots els alumnes de 5è i 6è curs de primera ensenyança o primària i als alumnes de secundària i batxillerat, no només els inscrits a l’assignatura de religió. Volem que sigui una activitat d’educació amb valors oberta a tothom.

És remarcable la implicació dels mestres i professors de religió els diferents sistemes educatius del Principat d'Andorra i té una especial importància la difusió de la iniciativa en els claustres. L'editorial Edebé edita el material educatiu en format paper i en format digital amb el qual es treballa amb els infants i joves abans i després de veure la pel·lícula.

Les projeccions han estat als cinemes del centre comercial Illa Carlemany del Principat d’Andorra en horari escolar matinal, a excepció de la pel·lícula per al públic adult que es va projectar el dijous dia 8 de novembre a les 20.30 hores. L'entrada ha estat gratuïta per a totes les sessions, i el Bisbat d’Urgell s’encarrega del transport dels escolars.

El cicle vol explicar que, més enllà del cinema religiós, la imatge audiovisual i el cinema s’obren a la dimensió transcendent de l’antropologia. Mentre que el cinema religiós inclou aquelles pel·lícules que tracten de personatges, temes, relats o institucions directament religioses; el cinema espiritual aprofundeix en l’expressió de la preocupació religiosa, filosòfica, estètica i social des d’una perspectiva humanista que permet reconèixer d’una forma, explícita o implícita, en el misteri de l’ésser humà el misteri de Déu.

S'han triat tres pel·lícules per oferir diferents aspectes i arribar a diferents destinataris, són pel·lícules de gran qualitat i de molt bona crítica en el moment de la seva estrena, l’any passat.

“WONDER”. Per a alumnes de tercer cicle de Primària i primer cicle de Secundària, del director Stephen Chbosky (2017) – Estats Units.

“UNA BOLSA DE CANICAS”. Per a alumnes de 2n cicle de Secundària i Batxillerat, del director Cristian Duguay (2017) – Estats Units.

“LA CABAÑA”. Per a adults. Dimecres 8 novembre a les 20.30 h; del director Stuart Hazeldine (2017) – Estats Units.

tracking