Creat:

Actualitzat:

La primera revisió del pla d’ordenació i urbanisme parroquial d’Ordino, aprovada la setmana passada en consell de comú, preveu l’augment del nombre màxim d’habitacions dels hotels fins a 120. Una mesura que s’allunya de l’estàndard de turisme que alguns voldríem per a la parròquia d’Ordino.

Augmentar el nombre d’habitacions dels establiments no va en la línia de les tendències hoteleres actuals. El model d’allotjament clàssic, que ofereixen les cadenes d’hotels, amb habitacions clonades i amb un servei idèntic d’un establiment a un altre, està deixant pas a noves maneres d’allotjar-se. Plataformes com Airbnb o ByHours són mostres que els models estandarditzats d’allotjaments estan canviant.

El nou turista busca experiències diferents, exclusives, opcions que faran de la seva estada un record inoblidable. Cada cop són més nombroses les ofertes d’activitats presentades pels mateixos establiments, sovint lligades amb el benestar i la salut, i que pretenen oferir al client una experiència única. Classes de cuina saludable, sessions de ioga o mindfulness en un entorn idíl·lic, xerrades, activitats per als menuts de casa com la recollida d’hortalisses de l’hort del mateix hotel, són alguns exemples de les experiències oferides. Proliferen també els allotjaments de disseny o els ecològics, on el client se sent en un entorn saludable i amb poc impacte mediambiental, ideal en espais protegits o parcs naturals.

Totes aquestes tendències encaixen a la perfecció a la par­ròquia d’Ordino. Per què no podem fomentar la construcció de petits hotels, singulars, exclusius, fugint de les massificacions que ofereixen els grans hotels? Cases rurals, hotels ecològics, hotels adaptats als ciclistes, etc., que permetin gaudir de les muntanyes, en qualsevol estació de l’any.

Un altre model de turisme és possible, però només ho podem aconseguir si tots anem en la mateixa direcció i fugim de les especulacions immobiliàries.

tracking