Foc i lloc

#TotsSomEENSM

Ens trobem davant un centre modern i pioner

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana es van inaugurar les obres d’ampliació i reforma de la llar-residència l’Albó, el servei d’acolliment de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell per a persones que necessiten un suport diari, per tal de poder desenvolupar-se en la vida quotidiana. Observo les imatges que ens han mostrat els mitjans i hi veig més que una casa, una llar: amb espais adaptats a les necessitats assistencials objectives però, sobretot, adaptats als gustos i preferències de cada una de les persones que avui hi viuen. Entre tots, han construït casa seva.

Escolto la directora de l’entitat com explica el treball previ que hi ha hagut al darrere del projecte, fins a quin punt han estat els residents els que han definit com volen viure, i llavors entenc la dimensió emocional del projecte i veig, clarament, que s’ha deixat enrere aquella concepció de servei pensat en clau estrictament assistencial i sanitària. Ja fa molts anys que l’entitat ha deixat enrere aquest esquema.

Ens trobem davant un centre modern i pioner en recursos i serveis sociosanitaris i terapèutics per donar una resposta individualitzada i exclusiva a les necessitats de cada una de les persones ateses.

Comptem amb un projecte únic i que és referent al país, que compta amb equip de professionals altament especialitzat i preparat per atendre el gairebé inabastable ventall de realitats que presenta la discapacitat. L’objectiu final consisteix a contribuir al màxim al desenvolupament de l’autonomia de les persones.

Crec que s’ha de posar en valor i elogiar el compromís que tota la família de l’escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell realitza dia rere dia per facilitar les eines i recursos perquè totes les persones puguin desenvolupar el seu projecte de vida: la seva felicitat.

Tota aquesta feina es feia, fins fa poc, des de la discreció, sense fer soroll, una dinàmica que s’ha deixat enrere apostant per la visibilitat i la integració de la discapacitat a la vida quotidiana perquè, vulguem acceptar-ho o no, #TotsSomEENSM.

tracking