x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

Negociar o amenaçar

Els millors resultats s’obtenen quan es treballa des del respecte
Actualitzada 30/09/2018 a les 06:52
Darrerament, hom pot constatar, i penso que amb certa inquietud, el llenguatge emprat per certs polítics i sobretot per alguns representants sindicals, especialment pel seu to amenaçador i de poc respecte. Cadascú es pot expressar, faltaria més!, i defensar els seus drets és òbviament legítim, sempre que es basin en fets verídics i fent-ho amb les formes que se suposa convenients. Com molt bé diuen els castellans: lo cortés no quita lo valiente.
El Govern d’Andorra, i en aquests moments com a responsable del ministeri, la ministra Eva Descarrega, vol portar a terme una reforma de la Funció Pública amb uns objectius de modernitzar i d’aportar més i millor qualitat. Aquesta reforma es sustenta en uns principis que han estat a bastament explicats i defensats –i que, naturalment, poden agradar o no- però per als quals no s’ha sentit cap proposta alternativa.

Crec que per part del Govern, i la ministra Eva Descarrega en particular, així com el grup parlamentari demòcrata, han demostrat la seva predisposició a negociar, i de fet els consellers generals treballen en les demandes que tots els sindicats els van traslladar l’abril passat. I ho fan amb el convenciment que es podrà arribar a un acord. Hi havia prou marge per acostar posicions, llavors, i estic segur que n’hi segueix havent, avui.
Perquè una negociació és això: l’esforç de diàleg i la voluntat d’arribar al consens de les dues parts concernides que s’ha de produir en el context del debat constructiu d’arguments. No d’amenaces quan les coses no van pel camí que un voldria. Llavors, semblava que s’obria la porta a poder tractar amb seriositat, rigor i responsabilitat un tema tan important i que tothom estava d’acord que allò prioritari era l’interès col·lectiu per sobre de qualsevol altra consideració. Personalment, penso que la força d’un sindicat resideix en la seva credibilitat i a defensar allò legítimament defensable. Els millors resultats s’obtenen quan es treballa des d’una posició basada en el respecte mutu. La nostra societat, amb segles de democràcia al seu darrere, sap a abastament, que no té més raó qui més fort crida.
  • #3 padrinak
    (01/10/18 18:40)

    Estem d'acord que una negociació és basa en el respecte.Matitzar.No tot són les bones formes també ho són encara més la honoravilitat i la sinceritat.I crec que aquí i després de multiples proves podem dir que solen faltar més del que creuen.

    Respondre
  • #2 padrinak
    (30/09/18 17:16)

    Segles de Democràcia? Fa dos dies més o menys d'això. Recordi si us plau la Revolució Andorrana i la qüestió del vassallatge.

    Respondre
  • #1 La demagògia, gran paraula grega
    (30/09/18 09:11)

    Quina gran frase: "La nostra societat, amb segles de democràcia al seu darrere". Llàstima que apuesta mateixa setmana hagi algú de la seva colla pregonant per Manhattan records nostàlgics diferents. Escriure articles de bones paraules costa poc, asumir les conseqüències d'haver farcit la padrina de funcionaris a dojo a canvi de vots per mantenir poltrones ja costa més. Clar, ara la culpa és dels sindicats i partits que es queixen.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts