Foc i lloc

La mala imatge d'una gespa lamentable

L’estat de Zorrilla va aixecar polèmica, una situació familiar a la del Nacional

Creat:

Actualitzat:

El Valladolid-Barça de dissabte va donar més que parlar per l’horrorós estat de la gespa del Nuevo José Zorrilla que pel futbol. Els jugadors van carregar durament i sense pèls a la llengua contra un ter­reny de joc perillós que podria haver provocat alguna lesió. Una de les frases que més em va quedar va ser la de Gerard Piqué només acabar el matx. “Si volem vendre el producte de la lliga fora, primer hem de mirar el que tenim a casa. L’estat del terreny de joc és deplorable”, deia.

Quan vaig sentir les paraules de Piqué i de la resta de futbolistes del Barça em va recordar a la polèmica que des del primer dia va generar la gespa artificial de l’Estadi Nacional, i que avui en dia encara perdura i s’allarga cada vegada que una selecció de fora la trepitja. Fa uns dies va venir al país el director de desenvolupament de les federacions nacionals de la UEFA, Thierry Favre, i novament va mostrar la seva preocupació per les crítiques de les altres federacions envers l’estat del terreny de joc quan venen a jugar al país i, sobretot, que passi els controls de qualitat.

Jo em centraré més en la primera part, tot i que he de dir que no entenc com pot ser que s’homologui aquesta gespa per jugar partits de futbol de la UEFA. Si ho fa serà perquè té el mínim de qualitat exigit, però això no evita que la imatge que deixa Andorra sigui molt dolenta. Les declaracions que va fer Gareth Bale el 2014 en l’estrena del Nacional (“és el pitjor camp en el qual he jugat mai”) van tenir un gran ressò. Possiblement, el mateix que quan un esdeveniment esportiu internacional de primer nivell ve al país. I tal com s’intenta cuidar la imatge d’Andorra quan el Tour, la Vuelta, o les Copes del Món d’esquí tenen lloc al país, s’ha de mirar quan hi ha partits de seleccions aquí.

Sort que Cristiano Ronaldo no va fer pública la seva opinió sobre la gespa de l’Estadi Nacional quan va venir l’octubre passat perquè, pels adjectius amb els quals la va qualificar en petit comitè només trepitjar-la, deixava clar que no era gens bona. Si ho arriba a fer, no hauria fet cap favor a la imatge d’Andorra, tractant-se d’una de les persones més mediàtiques del món. És cert que la gespa sintètica va bé a la selecció a nivell competitiu, però en el partit de la bona imatge, es perd per golejada i no hi haurà remuntada fins que no es canviï.

tracking