Les set claus

Els joves i els salaris

Els joves han de cobrar tant com la resta si fan la mateixa feina

Creat:

Actualitzat:

Els joves guanyen menys que el salari mínim a tots els països de la UE. En alguns, però, el buit és molt més gran que en altres i creix alarmantment. El 2014, els menors de 30 anys obtenien una mitjana del 74% del salari convencional. No obstant això, des del 2014 aquesta proporció ha disminuït en 2 punts percentuals o més en 16 països de la UE: Bèlgica, la República Txeca, Estònia, Espanya, França, Xipre, Letònia, Lituània, Luxemburg, els Països Baixos, Àustria, Portugal, Eslovènia, Eslovàquia, Finlàndia i Suècia.

A països com Holanda, Bèlgica, Irlanda, Grècia i el Regne Unit, el salari mínim juvenil és menor. A Alemanya, els treballadors no tenen dret al salari mínim fins als 18 anys. Per afrontar el problema creixent dels pobres treballadors, la CES (Confederació Europea de Sindicats), de la qual l’USdA és membre, demana un augment salarial per als joves.

Les nostres reclamacions són que totes les pràctiques i aprenentatges han de ser degudament remunerats. Per igual treball, paga igual: els joves han de cobrar tant com els altres si fan el mateix treball. La finalització dels salaris mínims més baixos per als joves en contractes de treball. Context de les llacunes de pagament en la joventut. El 2014, els joves guanyaven menys que el salari mitjà a tots els països de la Unió Europea, un 74% de la mitjana. En general, els homes gua-nyen més que les dones, però la diferència salarial és encara més gran entre els joves.

La retribució dels joves representa el 68,6% del salari mitjà dels homes i la de les dones joves, el 81,4% del salari mitjà de les dones. A més, les llacunes de joventut continuen ampliant-se a la majoria dels països. Pel que fa al percentatge del salari mitjà de tots els treballadors en 22 estats membres de la UE, els ingressos mensuals mitjans dels treballadors menors de 30 anys van disminuir entre el 2006 i el 2014.

tracking