x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Paraula i vida

Autoritat per a servir

Jesús cridà els dotze, començà a enviar-los... i els donà autoritat sobre els esperits malignes
Actualitzada 15/07/2018 a les 07:35
A tots ens sorprenen els canvis que dia a dia va experimentant la nostra societat portada per un creixement inaturable de la tecnologia. I és sorprenent que, quan més es reclamen les llibertats individuals més controlats estem pels que tenen el poder i l’autoritat, per mitjà dels nous sistemes electrònics i informàtics.
Parlem molt de diàleg, trobem molta informació en les xarxes socials per saber què passa arreu del món, i cada vegada és més escassa la comunicació entre les persones i els grups socials per tal de cercar junts una solució comuna a problemes comuns. Tant en l’àmbit internacional com en l’àmbit més reduït de les nostres ciutats. Cada vegada és més difícil, o més excepcional, el debat respectuós i la discrepància acceptada. Alguns creuen pensar i parlar en nom de tots.

Tanmateix, és perillós que la societat civil o religiosa, és igual, es deixi guiar cegament pels qui exerceixen el poder. És necessari l’escolta mútua, la llum que neix del contrast d’idees, la recerca en comú, promoguda per la mateixa autoritat.
Autoritat és una paraula molt noble. Ve del llatí augere (fer créixer) i inicialment significava la capacitat de fer créixer els altres, fer-los més adults i més capaços d’una vida digna. Avui, en canvi, s’aplica gairebé sempre a control, poder, imposició...

Aquesta podria ser una de les dissorts de la nostra societat: necessitem persones amb autoritat i només ens trobem persones amb poder.
Jesús no va governar mai ningú. No imposà res per la força. Mai utilitzà cap mena de poder per controlar els seus seguidors. Tampoc va excloure mai ningú. Perdó, haig d’esmenar-me: va utilitzar el poder quan es tractava de treure el mal, tots els mals físics o morals. Ell era lliure i volia homes i dones lliures. Escoltava els marginats de la seva societat, es negava a castigar les adúlteres i demanà a Pere perdonar “setanta vegades set” i parar l’altra galta a qui t’ha pegat a la dreta. Posava vida en les persones i justícia i seny en la societat. Mai ostentà cap poder oficial però en el dir de la gent actuava “com qui té autoritat”. Per això, quan envià els seus deixebles a evangelitzar, Marc ens diu que “els donà autoritat sobre els esperits malignes”, és a dir, els donà poder per alliberar del mal, i autoritat per a desvetllar l’esperit de les persones.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts